Regina King inspiráló karaktert alakít az elnökjelölt, Shirley Chisholm szerepében ebben a friss életrajzi filmben. John Ridley Shirley Chisholm – Versenyben a Fehér Házért című mozija Chisholm 1972-es forradalmi kampányát követi nyomon.

Márciusban, az Oscar-díjas színésznő, Regina King Shirley Chisholm, az úttörő politikus szerepében látható ebben az új filmben, amely bemutatja egy történelmi jelentőségű kampányát az Egyesült Államok elnöki tisztségéért. 1972-ben Chisholm volt az első fekete jelölt, aki egy nagy párt jelöléséért kampányolt. 1968-ban, a Brooklyn-i születésű nő történelmet írt az első fekete nőként, akit beválasztották az Egyesült Államok Kongresszusába. John Ridley által írt és rendezett (aki szintén Oscar-díjas a 12 év rabszolgaság forgatókönyvéért), a Shirley Chisholm inspiráló történetét meséli el.

Az előzetesben látható, King színészi átalakulása, ahogy megformálja a tüzes természetű Chisholmot. "Pont úgy hangzol, mint bármely más politikus" - mondja egy választó Chisholmnak. "Úgy nézek ki, mint minden más politikus?" - válaszolja. 

Regina King mellett a filmben látható még Lance Reddick, Lucas Hedges, Brian Stokes Mitchell, Christina Jackson, Michael Cherrie és Dorian Crossmond Missick.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma | életrajzi | történelmi

Életrajzi film Shirley Chisholmról, Amerika első fekete kongresszusi képviselőnőjéről. több»