Mától Anthony Hopkins a legidősebb Oscar-nyertes, de kit előzött meg?

Anthony Hopkins ma hajnalban megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat a  The Father-ben nyújtott alakításáért, mellyel új rekordot állított be. A színész a maga 83 évével a kategória legidősebb díjazottja lett.

Hopkins eddig pályafutása során hat jelölést gyűjtött be az Oscaron, de utoljára (és elsőként) 1992-ben díjazták  A bárányok hallgatnak-ban nyújtott alakításáért. A tegnapi Oscaron azonban a díj mellett rögtön történelmet is írt azzal, hogy ő lett a legidősebb színész, aki megkapta az Akadémia aranyszobrát a legjobb férfi főszereplő kategóriájában.

Ezzel, ha nem is sokkal, de megdöntötte a korábban Christopher Plummer által jegyzett rekordot. A színészlegenda ugyanis alig egy évvel volt fiatalabb, amikor 2012-ben a szóban forgó kategóriában győzedelmeskedett a  Kezdőkkel.

A legidősebb jelölt rekordját azonban továbbra is Plummer tartja, aki 88 éves volt, amikor jelölték A világ összes pénze című drámában nyújtott alakításáért. 

87 Az apa  (2020)

dráma

A nyolcvanadik életévét taposó Anthony egyre gyakrabban érzi, valami nincs rendben. A férfin egyre jobban eluralkodik a demencia. Miközben elmarja maga mellől ápolóját, a lány... több»