A Rotten Tomatoes-on napról-napra emelkedik a sorozatnak adott pontszám: ma reggelre a kritikusok pontszáma már elérte a 93 százalékot is (59 vélemény alapján)! A Fallout tehát, kimondhatjuk: óriási siker!

Úgy tűnik tehát, hogy a legtöbb kritikus szerint érdemes megnézni a sorozatot és az Amazon elégedett lehet ezzel a kezdeti fogadtatással. Ugyanakkor a következő lépés a sorozat legnagyobb próbatétele lesz, hiszen a legigényesebb csoport, azaz a játékosok/régi rajongók tetszését kell elnyernie. vajon sikerül majd neki?

A videojáték-adaptációk aranykorát éljük. Az olyan közelmúltbeli sikerek, mint az HBO The Last of Us sorozata és a Super Mario Bros.: A film film üdítő újdonságok voltak az évtizedek óta tartó, a népszerű játékok alapján készült szörnyű filmek és sorozatok után. 

A rövid jellemzés

A jelenleg a Bethesda Game Studios égisze alá tartozó bestseller játékfranchise alapján készült sorozat egy posztapokaliptikus dráma, amely az 1950-es évek ihlette jövőben játszódik. Ez valószínűleg oximoronként hangzik azoknak, akik nem ismerik az RPG-játékokat, de alapvetően azt jelenti, hogy lézerpuskával lövöldözhetsz az ellenségre, miközben klasszikus jazz-zenét hallgathatsz.

A sztori

A sorozat középpontjában Lucy (Ella Purnell), aki egy földalatti páncélteremben nevelkedett, védett túlélő, Maximus (Aaron Moten), az Acél Testvériség félkatonai csoport újonca és Cooper Howard (Walton Goggins), egy mutálódott fegyverforgató, aki túlélte az első nukleáris robbanást állnak.

A kritikusok véleményeiből

A BBC-s Neil Armstrongot különösen lenyűgözte a sorozat, és a forrásanyagra kikacsintva "totál radikálisnak és abszolút ütősnek" nevezte.

"A dráma és a komédia közötti egyensúly megtalálása borotvaélen táncol, de a 'Fallout' könnyedén megoldja ezt a kihívást. Ennek eredményeképp az ebben a megkeményedett világban eltöltött idő ugyanolyan szórakoztató és magával ragadó, mint a játékok" - mondta William Goodman a TheWrap-tól.

Nick Schager a The Daily Beast-től a következőket írta a sorozatról: "A sci-fi világépítés monumentális teljesítménye, amely egy felváltva borzalmas és üdítő víziót mutat be egy olyan Egyesült Államokról, amelyet alig több tart össze, mint ragasztószalag és csodaragasztó, lankadatlan optimizmus és ultra-erőszakos kegyetlenség".

De a pozitív írások többsége között akadt néhány kritikus, akiket kevésbé nyűgözött le az Amazon nagy költségvetésű kisképernyős adaptációja.

Brain Lowry a CNN-től a sorozat egyik legkeményebb kritikusa volt eddig: "Az 1. évad befejeztével kevésbé érződik a várakozás arra, hogy mi következik, mint inkább az általános megkönnyebbülés, hogy vége ennek a kissé kusza bevezetésnek és az eklektikus szereplőgárda beillesztésére irányuló görcsös próbálkozásnak" - írta kritikájában.

Hol nézheted

Görgess a sorozat mafab adatlapján a "Hol nézheted" részig, keresd meg a streaming ikont, kattints - és, ha van előfizetésed - máris elmerülhetsz a disztopikus világban, ahová a Fallout elkalauzol.

76 Fallout  (2024)

akció | dráma | kaland

Egy jövőbeli, poszt-apokaliptikus Los Angelesben a polgároknak földalatti bunkerekben kell élniük, hogy megvédjék magukat a sugárzástól, a mutánsoktól és a banditáktól a... több»