Még több Alien-film jön

Bár már több alkalommal is történt rá utalás, most már biztos, hogy további három folytatást kap a Prometheus.

Ridley Scott az utóbbi hónapokban óvatosan csepegtette az információkat következő filmjeiről, és egy időben úgy tűnt, hogy talán már ő sem tudja követni a fonalat, amikor hasraütés-szerűen dobta be az újabb címeket.

Kiderült már, miként kapcsolódnak majd az előzményfilmek az 1986-os A bolygó neve: Halálhoz, kaptunk egy sejtelmes szinopszist és az első promókép is kijött a Twitteren, az azonban a pletykák ellenére sem volt eddig teljesen egyértelmű, hány filmet tervez a rendező az Alien-univerzumban.

Ridley Scott egy ausztráliai sajtókonferencián elmondta, hogy a Prometheust nem két folytatás, hanem a filmtrilógia követi majd, vagyis a következő években, ha beleszámítjuk Neill Blomkamp Alien 5 projektjét is (amit nem mellesleg Scott kérésére állítottak le határozatlan időre), négy olyan film kerül majd a mozikba, melyek tovább mélyíthetik a kultikus franchise-t.

Ami az Alien: Covenant szinopszisát illeti, íme a hivatalos anyag, melyről korábban mi is beszámoltunk:

"Ridley Scott visszatér A nyolcadik utas: a Halál-lal megálmodott univerzumhoz az Alien: Covenant-tal, az előzménytrilógia második felvonásával, mely a Prometheus-szal vette kezdetét. A galaxis egy messzi, elhagyatott bolygóján a Covenant kolonizáló hajó legénysége felfedez valamit, amiről azt hiszik, maga az érintetlen Paradicsom, ekkor azonban még nem tudják, hogy ez a világ nagyon is sötét és veszélyes, melynek egyetlen lakosa David (Michael Fassbender), a balsorsú Prometheus-expedíció túlélője."

Az Alien: Covenant 2017. június 10-én debütál a mozikban.