Úgy tűnik, nem haladnak épp akadályok nélkül a Doctor Strange folytatásának előkészületei. A múlt hét folyamán ugyanis távozott a produkciótól maga a rendező, Scott Derrickson.

Noha Derrickson dolgozott a 2016-ban mozikba került első részen is, a rendező arra hivatkozva hagyta ott a Marvelt, hogy különböztek az elképzeléseik a kreatív munkát illetően. A stúdiónak tehát igencsak össze kell kapnia magát, ha az előzetes tervek alapján már idén májusban el akarja kezdeni a film tényleges munkálatait.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen izgalmas információ, amely kiszivárgott a napokban a Doctor Strange az őrület multiverzumában előkészületeivel kapcsolatban, hiszen a Backstage casting portál közzé is tett egy tömör összefoglalót a film szinopszisával kapcsolatban.

A film története a Végjáték eseményei után játszódik majd, Dr. Stephen Strange pedig rendíthetetlenül folytatja az idő kövön folytatott kutatásait. Rövidesen azonban feltűnik a színen egy régi jó barát is, aki úgy tűnik, mostanra komoly ellenségként tekint hősünkre, és azon van, hogy újabb gonoszt rászabadítson Strange-re és a világra.

Bár egyelőre a stúdió nem erősítette meg hivatalosan, hogy Chiwetel Ejiofor visszatérne a folytatásban, a fentiek alapján könnyen lehet, hogy Strange nemezise ezúttal valóban Mordo lehet majd. A filmre egyelőre azonban várniuk kell a rajongóknak, hiszen az új Doctor Strange folytatása 2021. május 7-én kerül majd a mozikba.