Mégis elkészülhet a Halálos fegyver 5

Bár nemrég azt nyilatkozta, nem biztos, hogy összejön a film, Richard Donner legutóbb mégis olyan megjegyzést tett, amely bizakodásra ad okot a Halálos fegyver 5 sorsát illetően.

Ugyan a Halálos fegyver nem az első film volt saját zsánerében, mégis, a Mel Gibson és Danny Glover közötti összhang olyannyira működött a vásznon, a film évekig meghatározta a ’buddy cop’-filmek irányát – és nem mellesleg megélt 3 folytatást. Ebben persze nagy szerepe volt a rendezőnek és Shane Black forgatókönyvének is, ami friss és energikus alapanyagot adott a két színész kezébe.

Az utolsó folytatás, a Halálos fegyver 4 1998-ben készült el, és bár mér több kísérlet történt arra, hogy a szereplőket még egy film erejéig összeszedjék, ám a  dolog lassan haladt, és meg is állt valahol a rendszerben. A folytatást ötlete tavaly merült fel ismét, de akkor Donner azt mondta, nem tudja, hogy össze tudja-e hozni megint a stábot, mert olyan nehézkes a stúdióval egyeztetni – ám most úgy tűnik, hogy a dolog még mindig tervben van. A rendezőt egy podcast-műsorba hívták beszélgetni, ahogy Donner megemlítette az előző Halálos fegyver-filmek kapcsán, hogy jön az ötödik is.

Ez ugyan nem túl sok infó, és mindig nem lehet sokkal többe tudni az esetleges filmről – de ha Sylvester Stallone beleáll a Rambo 5: Utolsó vér-be, Arnold Schwarzenegger pedig csatalkozik a Terminator: Sötét végzet-hoz, akkor miért ne készülhetne el a Halálos fegyver 5 az eredeti szereposztással?

Ráadásul most nagy sikerrel fut a tévében az azonos című sorozat, a Halálos fegyver, amit egyrészt szeretnek a nézők, másrészt jó reklám lenne a készülő filmnek – úgyhogy az időzítés stimmelne. Így húsz évvel az előző rész után.