74 Űrdongó  (2018)

Michael Bay nélkül, de folytatódik a Transformers franchise, és jön az Űrdongó 2 is.

A napokban számoltunk be arról, hogy Michael Bay végleg kiszállt a Transformers-franchise-ból, a hírt pedig most a széria producere, Lorenzo di Bonaventura is megerősítette.

A producer a SlashFilmnek adott interjújában beszélt a Transformers-filmek jövőjéről, az interjúban pedig azt is kifejtette, hogy Bay egyértelművé tette, hogy nem kíván részt venni a munkálatokban. A kérdésre, hogy tervben van-e Az utolsó lovag folytatása, a producer egyértelmű nemmel válaszolt, azt azonban hozzátette, hogy az Űrdongó 2 mellett egy újabb produkción is dolgoznak, melynek jelenleg is írják a forgatókönyvét. Azt egyelőre nem tudni, hogy a szóban forgó film hogy kapcsolódik majd a legutóbbi filmhez, de szintén nemrég derült ki, hogy az Űrdongó nem egy hagyományos spin-off volt, hanem a franchise rebootja, így elég széles lehetőségek nyíltak a Paramount előtt.

A Michael Bay nevével fémjelzett Transformers-filmek nem arattak osztatlan sikert, de néhány epizódon keresztül azért magabiztosan szállították a bevételeket. Az utolsó lovag azonban már nem csak a kritikusok körében teljesített lehangolóan. A stúdió ezt követően döntött úgy, hogy elérkezett a vérfrissítés ideje, az Űrdongó pedig bizonyította, hogy bőven van még potenciál a franchise-ban.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba az új Transformers-film, egyelőre nincsenek információk, Bonaventura csak annyit árult el, hogy minden csak azon múlik, hogy kézhez kapjon egy erős forgatókönyvet.