Mégsem lesz több Mad Max-film?

George Miller végzett a franchise-zal.

Bár az utóbbi időkben elég sok szó esett arról, mikor és milyen történettel folytatódhat a Max Mad franchise, a rendező, George Miller, aki korábban már meg is erősítette, hogy legalább további két mozifilm várható, most mégis arról beszélt, hogy részéről lezártnak tekinti a történetet. Ez nem csak korábbi nyilatkozatai fényében hangzik meglepően, hanem azért is, mert egy ideje már ismeretes, hogy Tom Hardy elve négy filmre írt alá, melyek a szerződése értelmében csak egy esetben nem készültek volna el: ha megbukik Mad Max - A harag útja. Ennek azonban épp az ellenkezője történt.

A történetet némileg árnyalja, hogy Miller meglehetősen kétértelműen fogalmazott a Page Six-nek adott interjújában.

"Nem csinálok több Mad Max-filmet. A harag útja... az mindörökre lezárt marad. Nem készítek többet belőlük."

Bár magyarul ez elég egyértelműen hangzik, azonban a fenti mondatok az angol nyelvben használt 'do' és 'make' kifejezések miatt többféle módon is értelmezhetőek.

A legvalószínűbb, hogy maga Miller már nem készít, vagyis nem rendez több filmet, és a direktori széket valaki másnak adja át. Ebben lenne is logika, ugyanis talán kevéssé valószínű, hogy újra meg tudná ismételni A harag útja sikereit, azonban egy friss kéz Miller esetleges produceri közbenjárásával újabb lendületet tudna adni a franchise-nak.

A fenti bekezdésekben említett korábbi állítások tehát minden bizonnyal továbbra is helytállóak, most már csak az a kérdés, ki veheti át a direktori széket Millertől.