Jessica Knoll bestseller regényének adaptációja október 7-én kerül a Netflixre. Mától nézhető a Mila Kunis főszereplésével készült Szerencse lánya.

Ani (Kunis) mindig is kívülállónak érezte magát az iskolájában, de felnőtt korára megváltozott az élete. Egy New York-i élet, jóképű, gazdag vőlegénye (Finn Wittrock), szexi magazinos állás, dizájnerruhák és olyan fényes haja, ami után más nők megfordulnak az utcán. De vajon Ani önjelölt "tökéletes élete" tényleg elég ahhoz, hogy feledtesse múltjának legfájdalmasabb részeit?

A TÖRTÉNET

Knoll regényének rajongói tudják, hogy Ani fanyar hangja mögött rengeteg sötétség rejtőzik, ám a vagány lány álcája csak akkor kezd megrepedezni, amikor felkérik, hogy vegyen részt egy dokumentumfilmben, amely a tekintélyes Brentley iskolában történt erőszakos incidensről szól, amely megváltoztatta a tinédzserkorát. 

Ani életének különböző - hol komor, hol fényes - időszakai között váltogatva a film egy tónusbeli kötéltáncot jár, éles humorral vonja be a nézőket anélkül, hogy a gyakran zsigerileg megrázó elbeszélést megszépítené, írja a Netflix. Ennek eredményeként a Szerencse lánya egyszerre thriller, misztikus film és egy nő életének pszichológiai feltárása, némi sötét humorral átszőve. 

AZ INSPIRÁCIÓ 

Jessica Knoll a tragikus helyzet sötétségének és humorának egyszerre való felvállalása tükröződik a filmhez használt inspirációiban, amelyek között szerepel Elvált nők klubja, az Amerikai pszichó és a Maffiózók.  "[Tony Soprano] képes volt ezeket a szörnyű dolgokat elkövetni, és mégis szurkoltál neki" - mondja Knoll. "Mik voltak azok a tulajdonságai, amelyek szerethetővé tették őt, és hogyan lehet egy olyan karakterrel, akit nem mindig kedvelsz, de azt akarod, hogy győzzön?".

A SZEREPLŐK

Mint oly gyakran, a válasz a jó szereposztáson múlik. Knoll elmondta, hogy soha nem képzelte Anit barnának. Amikor először felmerült Mila Kunis neve, megdöbbentette, mennyire természetesnek érezte. "Magamtól sosem gondoltam volna rá, de amikor láttam őt a forgatáson, és láttam, ahogy előad néhány ellentmondásosabb szöveget, [rájöttem], milyen könnyen félresiklott volna a dolog, ha bárki más kapja meg ezt a szerepet" - mondja. "Nem hiszem, hogy Milán kívül bárki más meg tudta volna csinálni."

Bruna Papandrea, Jeanne Snow és Erik Feig mellett producerként Kunis is kivette a részét a munkálatokból. A szereplőgárdában ott van még Connie Britton mint Ani édesanyja, az Utódlásból ismert Justine Lupe mint a legjobb barátnője, Nell; Jennifer Beals mint a szerkesztője és mentora és Scoot McNairy mint középiskolai angoltanár, aki kulcsszerepet játszik a múltjában. 

"Az a csodálatos, hogy mindenkivel, aki ezen a projekten dolgozott, annak ellenére, hogy voltak ezek a kemény beszélgetések, nagyon sok örömöt is éreztünk a történet elkészítésében" - mondja Knoll. "Sokat nevettünk, barátok lettünk, és a végére tényleg egy nagy család lett belőlünk."

ELVÁRÁSOK

Knoll azt reméli, hogy a nézők az ilyen közösségi támogatás és a kemény igazságok megosztásának fontosságát veszik át a filmből, amelynek premierje október 7-én lesz a Netflixen. "Ha ez az a dolog, ami segít azoknak az embereknek, akik sokáig hallgattak erről... Sajnos ez az a kultúra, amiben sokan közülünk felnőttek. [Van ez az elképzelés, hogy] ha valami történik veled, akkor valószínűleg szerepet játszottál benne, és ezért nagyon szégyellned kell magad; nem szabad bajt csinálnod, és nem szabad beszélned róla. Nem nyújtunk elég támogatást az embereknek. Egyszerűen nem."

A Szerencse lánya mától a Netflixen. 

dráma | misztikus

Egy New York-i nőnek, akivel látszólag tökéletes életet él, olyan traumával kell szembenéznie, amely felborítja az életét. több»