Robert De Niro a hírek szerint újra eljátssza Martin Scorsese 1976-os Taxisofőr című kultikus filmjének címszerepét.

A 80 éves színész Travis Bickle-ként ül vissza a volán mögé - vagy legalábbis elmondja néhány ikonikus mondatát -, amikor az Uber reklámsorozatát forgatja - jelentette kedden a The Sun.

Egy forrás szerint De Niro a reklámok részeként a sokat idézett "You talkin' to me?" szöveget fogja ismételgetni. A források hozzátették, hogy: "a korábbi reklámjai megmutatták, hogy nem okoz neki gondot, hogy saját magát kifigurázza".

Bennfentesek hozzátették, az Uber reméli, más hírességeket is leköthet, hogy utasokként jelenjenek meg a reklámokban, bár az nem világos, hogy De Niroval együtt játszanának-e, vagy saját reklámfilmet készítenének a cégnek.

A hír azt követi, hogyan próbálkozott a színész - a közelmúltban zajlott költséges válása után - a reklámszakmában.

2021-ben De Niro ügyvédje azt állította, hogy a legendás sztár kénytelen volt szinte minden szerepet elvállalni, hogy a válási költségeket és a tartásdíjat ki tudja fizetni, ami szintén magyarázatot adhat a mostani De Niro-s reklámok áradatára.

A mostani reklámok sora, amelyek korábban ritkaságnak számítottak a színész számára, talán segít finanszírozni a második feleségétől, Grace Hightowertől való drága válását. A válókeresetet 2018-ban adták be, 1997-es házasságkötésük után 21 évvel. El kellett adniuk 20 millió dolláros házukat, és De Niro a tartásdíj-megállapodás értelmében évente 1 millió dollárt fizet a nőnek, amíg valamelyikük meg nem hal, vagy újra házasságot nem köt.

Egy forrás arról áradozott, hogy a reklámsorozat "nagyszerű ötlet", hozzátéve: "A Taxisofőr minden idők egyik legikonikusabb filmje. De biztosan járni fog ezzel némi botrány is" - folytatták - "Sokan úgy érzik, hogy ezek közül a klasszikus filmek közül néhány a legjobb munkája, és a reklámfilmekben való szereplés ezek kiárusítása, de nyilvánvalóan nagyon drága magánélete volt" - mondta a forrás.

Azt is megjegyezték, hogy De Niro a sztárszereplései iránti nosztalgiát használta ki, bár a Taxisofőr szokatlanul sötét és erőszakos film ahhoz, hogy egy reklámban használják...

A színész korábban a Warburtons nevű brit pékségmárka egyik arca volt és még 2019-ben szerepelt az elektromos Kia Niro autó kampányában, és a Santander banknak, valamint az American Expressnek is készített már reklámot.

90 Taxisofőr  (1976)

dráma | krimi

Travis Bickle (Robert De Niro) vietnami veterán, aki a háború után taxisofőrként próbál meg beilleszkedni a New York-i hétköznapokba. Munkája során rengeteg emberrel találkozik,... több»