Ryan Reynolds alakítja DeadpooltA kép forrása: Photo © Scott Garfield

Három hónappal a film bejelentése után hivatalossá vált, hogy Ryan Reynolds az X-Men kezdetek: Farkas után immáron egy egész estés filmben játszhatja el a kultikus képregény-karaktert, Wade Wilsont, ismertebb nevén Deadpool t – adta hírül a Deadline. Reynolds és a stáb néhány tagja a Twitteren elég egyértelműen jelezte, hogy a produkció végre új fázisba lépett.

A filmet Tim Miller (Rockfish) rendezi, aki komoly szakmai tapasztalatokra tett szert a vizuális effektek terén a Blur Films munkatársaként. Miller már hosszú ideje dédelgeti a Deadpool filmtervét, de a Fox csak az idén adott zöld utat a produkciónak. A film forgatókönyvét Rhett Reese és Paul Wernick írják, míg a produceri teendőket Lauren Shuler Donner és Simon Kinberg látják el. A nagydumás zsoldosról szóló Deadpool forgatási munkálatai márciusban kezdődnek, míg a premier dátumát 2016 februárjára tűzték ki. A film munkálataiból a legfrissebb információk szerint a Marvel is kiveszi a részét.

Ami a filmet gyártó stúdiót illeti, a Fox legújabb bejelentésével tovább próbálja erősíteni és bővíteni az X-Men franchise-t. Erről árulkodik, hogy a stúdió a közelmúltban hivatalos formában is megerősítette, hogy Bryan Singer rendezi a X-Men: Apokalipszis-t, melynek címszereplőjét az Egy durva év sztárja, Oscar Isaac játssza majd. A film 2016. május 27-én debütál a mozikban.   

Reynolds elég sűrű időszakon van túl, ugyanis a közeljövőben három filmje is a mozikban kerül. A színészt legközelebb Anna Kendrick és Gemma Arterton oldalán láthatjuk a A hangok című filmben, majd a Helen Mirrenés Katie Holmes mellett a Hölgy aranybanban, de feltűnik majd az Anna Boden és Ryan Fleck rendezésében bemutatásra kerülő A szerencse forgandó című filmben is.