Westworld - Máris rekorder az HBO új scifi-western sorozata

Már most hatalmas siker az HBO új sci-fi westernje.

3,3 millió néző volt kíváncsi vasárnap éjszaka a Westworld, ráadásul a kritikusok is kitörő lelkesedéssel fogadták a sorozatot. A  Ed HarrisAnthony HopkinsJames Marsden és Thandie Newton nevével fémjelzett széria 60 szemlézett írást követően jelenleg 87 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon.

Ezek alapján úgy tűnik, a Bakelit buktája után az HBO a hatalmas várakozásoknak megfelelő minőségű szériával rukkolt elő. Holott a Bakelit mögött sem kispályás stáb állt, gondoljunk csak Mick JaggerMartin ScorseseOlivia Wilde vagy Bobby Cannavale személyére.  Ennek ellenére a szóban forgó sorozat nyitóepizódja csak 764 ezer nézőt ültetett le a képernyők elé.

A Westworld a maga 3,3 milliós nézettségével az HBO legnagyobb premierje a 2014-es A törvény nevében első része óta (tény, hogy míg így is elmarad a Trónok harca 4,2 milliós nyitányától).

Az HBO korábbi sikersorozataira jellemező, hogy hétről-hétre több nézőt tudnak magukénak, így jó eséllyel nem most hallunk utoljára a Jonathan Nolan sorozatának sikeréről.