78% 81 szavazat
Ed, Edd és Eddy

Ed, Edd és Eddy

Ed, Edd n Eddy
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
7
Szereplők (7)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
63
Érdekességek (63)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

Sorozat áttekintés

FILMINFÓ

A három Ed fiú, Ed, Edd, és Eddy mindent megtesz, hogy elszedje a zsákutca gyerekeinek a pénzét, amiből cukigumit tudnak vásárolni. Minden, sokszor teljesen irreális törekvésük ellenére ez legtöbbször kudarcba fullad.

(AlBundy)

Premier: 1999.01.04.
 
2023.06.15 AlBundy

legújabb vélemény

Pár napja, harmincas fejjel előkaptam pár epizódot, azt kell mondanom, ez így még elborultabb, mint 11-12 évesen. Továbbra is a régi CN egyik legjobbjának tartom.

1
 
2021.07.29 Laca//Ho/rr/oR//

Egy szürreális humorral megáldott, gyerekeknek szóló sorozat, melyre öröm visszagondolni

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a másik szürreális rajzfilm volt gyerekkorom egyik kedvence a Bátor, a gyáva kutya és a Görcs ikrek mellett. Eléggé elvont rajzfilmsorozat volt ez is, lássuk be, de pont ez volt az egésznek a motorja. A története igencsak semmitmondó volt, leszámítva a három D-s főszereplő mindennapját a Zsák utcában: pénzt szerezni a többi gyerektől cukigumira. Ugyebár nem is a sztori miatt imádtuk Danny Antonucci animátor szüleményét, hanem azért a megrajzolt elmeroggyant világért, amit a vászonra vitt. Elképesztő karakterek születtek meg a rajzfilmben, nagyon bugyuta és egyszerű nevekkel, mint például: Köbjani, akinek egy deszka volt a legjobb barátja, vagy éppen a Dinnye testvérek (Görög, Méz és Sárga), akik a lakókocsi parkban éltek. Nagyon érdekes volt, miszerint maga a sztori nyáron zajlott, nyári szünet alatt, és soha egy felnőttet sem mutattak. Ez az egész, különleges környezet tette remekké és érdekessé a sorozatot. Kedvenc karakterem a legmagasabb, bugyuta Ed volt, aki nem ismerte a fizika törvényeit, és ezt számos alkalommal sikerült bemutatnia minden részben. Sok örömteli percet szerzett szerintem jó sok gyereknek a maga idejében, és örömmel néztem meg utoljára még 2010-ben a nagy filmjüket is, amivel lezárult egy korszak.

1
 
2017.07.23 Orosz István

Ritkán látni ennyire beteg rajzfilmet, de ez benne a jó nem kell benne keresni a logikát minden kiszámíthatatlan nincsenek benn túl dramatizált érzelemek.

0
 
2019.05.29 Norbert93

A szürreális humorral rendelkező mesék egyik legelvetemültebbje. Debil módon vicces, és gyakorlatilag semmi értelme az egésznek, mert története egyáltalán nincs, de ennek az alkotásnak épp ez adja meg a bukéját, hogy a nevettetésen kivül más célt nem igazán szolgál.

0
 
2018.07.23 Norbi

Nem egy mai darab. Szóval nincs tele mindenféle felesleges mára már természetes klisével. Nagyon bizarr, fura humora van a mesének, néha úgy érzem hogy ez a stílus már sok . De nagyon szórakoztató , ehhez kétség sem férhet.

0
 

Eddy 2. neve Szaniszló.Szerző: Bob

#1
 

Edd jött legkésőbb a Zsákutcába.Szerző: Bob

#2
 

Ed 14 éves, Edd (Dupla D) 13 éves, és Eddy 12 éves.Szerző: Bob

#3
 

Antonucci utalt rá, hogy lesz még egy rész, amely választ ad minden kérdésre. (például, hogy mi van Edd sapkája alatt)Szerző: Archívum

#4
 

Egy teória szerint a zsákutca a gyerekek Purgatóriuma.Szerző: Archívum

#5