76% 113 szavazat
Célt tévesztett élet

Célt tévesztett élet

Misanthrope
Filmadatlap
12
Vélemények (12)
29
Szereplők (29)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Baltimore. Szilveszter. Egy tehetséges, de problémás rendőrtisztet (Shailene Woodley) toboroz az FBI főnyomozója (Ben Mendelsohn), hogy segítsen profilozni és felkutatni egy zavart személyt, aki terrorizálja a várost.

(nagymarti82)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2023.04.06.
 
2024.04.26 Tomipapi

legújabb vélemény

Nagyon jóra sikeredett a film. Meglepően jó párbeszédek és okfejtések voltak benne. Ahogy haladt az időben a történés, úgy épült egyre mélyebbre ásva a hétköznapi valóságba. Shailene ismét, hozzá jól illő szerepet kapott...

0
 
2024.02.18 indingo

Tartalmas, jól építkező film. A történet sem kiszámítható, és sok karakterrel dolgozik.

0
 
2023.05.19 kabel

Közepes rendőrdráma

Ez egy Zodiákus jellegű film akar lenni, rengeteg beállítás és jelenet Fincher világát idézi. Azonban közel sem elég okos a forgatókönyv – és a karakterek sem kimondottan mélyek –, hogy egy izgalmas érzelmi hátteret kölcsönözzönnek a nyomozásnak. Az kimondottan idegesítő, hogy folyamatosan logikátlan dolgok történnek, illetve a karakterek többször elismétlik ugyanazt. Ez indulhat onnan, hogy miért akarna az FBI együtt dolgozni egy kezdő rendőrrel, egészen odáig, hogy milyen galaktikusan rossz döntéseket hoznak főszereplőink az elkövető elkapásával kapcsolatban. Mind Shailene Woodley, mind Ben Mendelshn jó színészek, de dinamikamentes kapcsolatuk lehúzza filmet. A stílus, az emberek és misztikum megvolt, az egész a forgatókönyvön bukik el. Nem igazán kapunk értékelhető revelációt vagy lezárást, így aztán alig értem, mi volt a célja a filmnek egyáltalán.

0
 
A manapság készülő filmek közt 5*

A manapság készülő filmekhez képest kapott 5 csillagot... nálam. Az indítás jó. A főszereplő hölgyet még nem láttam más filmben, tetszett a játéka. Az erős indítás után kissé sablonos lesz a film. (Mondjuk nagyon új sztorit én sem tudnék már kitalálni :-) ). Az kifejezetten ingerel, hogy ide is bele van szőve a „más”-szál. Úgy teszik bele minden filmbe, mintha az természetese lenne, hogy lépten-nyomon ezzel szembesülsz. Még azzal megspékelhették volna, hogy a rendőrfőnök szerelme egy színes bőrű hermafrodita... vagy egy lila öszvér...

2
 
2024.01.23 Ahoj poplacsek

5/10 – Célt tévesztett történet

A gyilkos gondolkodása nem koherens. A nyomozónő karaktere alapján a forgatókönyvíró-rendező valószínűleg nem ismeri a mentális fejlődés fogalmát. A gyilkos és a nyomozónő találkozása során a nyomozónő „túsztárgyalása” ellentmond a nem kiterápiázottnak ábrázolt személyiségének, ráadásul kínos is a kivitelezése, nem sok f*ngja van az írónak arról, hogy hogy próbál egy pszichológiai szakember egy gyilkossal kapcsolatot és bizalmat építeni. Ráadásul el kellene dönteni, hogy a nyomozónő akkor még hordozza a problémáit, vagy sem. A brutalitás pedig önmagában még egy filmet se tett jóvá. Ezt se, pedig ez igencsak brutális. Hát ennyi. Mondjuk kriminek legalább krimi.

0
A bosszú nevében
2021
Hol nézheted: Netflix
Clark
2022
Hol nézheted: Netflix
Cserben hagyva
2021
Hol nézheted: Netflix
Rejtjelek
2015
Hol nézheted: HBO Max
Végzetes csábítás
2023
Hol nézheted: Netflix
El marginal
2016
Hol nézheted: Netflix
Banshee
2013
Hol nézheted: HBO Max
A szökés
2005
Hol nézheted: Disney+
Outer Banks
2020
Hol nézheted: Netflix