Játssz Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Száll a kakukk fészkére


(One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Száll a kakukk fészkére

Tartalom

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó közösséget vállalni az intézet lakóival. Ám hozzáállása szép lassan megváltozik, ahogy felfedezi, hogy az elmegyógyintézet lakói semmivel sem bolondabbak nála. Amikor McMurphy megtapasztalja az intézet módszereit, nem tudja elhallgattatni megszólaló lelkiismeretét, és olyan döntéseket hoz, amelyek túlmutatnak saját érdekein.
(SódóGA)
2015. 02. 10. 22:21 

Ez a film brutális! Ritkán sikerül egy regényt ennyire találóan átültetni a filmvászonra. Ebben az esetben ez a művelet sikerült. Nicholson annyira őrült, hogy az már normális. Félelmetes, milyen jól játszik, szinte lubickol a szerepben. Társadalomkritika, tisztára sikált tükör ez nem csak az akkori Amerika elé, hanem a világ elé is: ki-ki csoda? Ki van ideát és kinek volna helye odaát?

2016. 10. 16. 16:04 

Erre a filmre tényleg azt lehet mondani, hogy ZSENIÁLIS!!! Így, csupa nagybetűvel és millió felkiáltójellel. És ezt nem azért mondom, mert ennyi meg annyi díjat zsebelt be, hanem azért, mert tényleg szuper. Véleményem szerint itt valóban minden a helyén van: adva van egy jó alapanyag (egy regény), egy remek rendező, aki már bizonyított Csehszlovákiában, majd átment Amerikába, készített ott is egy filmet (Elszakadás), majd filmre vitte Ken Kesey munkáját. Aztán ott vannak a színészek: Jack Nicholson, Louise Fletcher kiválóan játszanak, s mellékszereplők is egytől egyig zseniálisak (nekem személy szerint a "Főnök" a kedvencem). Egy remek történet kerekedik ki mélységgel, mondanivalóval, rengeteg aspektussal, amiről órákig lehetne beszélni. Nekem személy szerint ez a film az egyik kedvencem, s annyi mindenért lehet szeretni, úgyhogy egy kötelezően ajánlott alkotás mindenki számára!

2015. 04. 22. 21:19 

A film egyértelműen az egyik legjobb film ami valaha készült. Egyszer megnevettet minket, máskor kemény kézzel összeszorítja az ember szívét. Jack Nicholson leírhatatlanul jó a szerepben, főleg úgy, hogy több improvizált jelenete is volt. De az egész stáb egy álom-stáb, még a mellékszereplők is megdöbbentő alakításokat nyújtanak. Akárhogy gondolkozok, nem tudok negatívumot mondani a filmről.

Michael Douglas
 

A BBC listája szerint az 59. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

A TimeOut Magazin által megkérdezett színészek szerint minden idők legjobb 100 filmje közül a 67.

(wintermat)
 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1975-ben.

(dulkap)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.