Játssz egy XBOX 360 500 GB-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Száll a kakukk fészkére


(One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Száll a kakukk fészkére

Tartalom

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó közösséget vállalni az intézet lakóival. Ám hozzáállása szép lassan megváltozik, ahogy felfedezi, hogy az elmegyógyintézet lakói semmivel sem bolondabbak nála. Amikor McMurphy megtapasztalja az intézet módszereit, nem tudja elhallgattatni megszólaló lelkiismeretét, és olyan döntéseket hoz, amelyek túlmutatnak saját érdekein.
(SódóGA)
 
2015. 01. 26. 21:36 

Ebben a filmben minden jó! Nagyszerű regényből íródott méltó forgatókönyv, csodálatos rendezés, fényképezés, zseniális színészi játék, nemcsak a csodálatos Jack Nicholsontól, hanem a mellékszereplőktől is. Maradandó élményt nyújt, időnként újra is kell nézni, annyira jó!

 
2015. 02. 10. 22:21 

Ez a film brutális! Ritkán sikerül egy regényt ennyire találóan átültetni a filmvászonra. Ebben az esetben ez a művelet sikerült. Nicholson annyira őrült, hogy az már normális. Félelmetes, milyen jól játszik, szinte lubickol a szerepben. Társadalomkritika, tisztára sikált tükör ez nem csak az akkori Amerika elé, hanem a világ elé is: ki-ki csoda? Ki van ideát és kinek volna helye odaát?

 
2015. 04. 22. 21:19 

A film egyértelműen az egyik legjobb film ami valaha készült. Egyszer megnevettet minket, máskor kemény kézzel összeszorítja az ember szívét. Jack Nicholson leírhatatlanul jó a szerepben, főleg úgy, hogy több improvizált jelenete is volt. De az egész stáb egy álom-stáb, még a mellékszereplők is megdöbbentő alakításokat nyújtanak. Akárhogy gondolkozok, nem tudok negatívumot mondani a filmről.

Michael Douglas
 

A BBC listája szerint az 59. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

A TimeOut Magazin által megkérdezett színészek szerint minden idők legjobb 100 filmje közül a 67.

(wintermat)
 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1975-ben.

(dulkap)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.