Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Száll a kakukk fészkére


(One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Száll a kakukk fészkére

Tartalom

McMurphy (Jack Nicholson) piti kis tolvaj, aki börtön helyett inkább elmegyógyintézetbe záratja magát, de ügyel arra, hogy csak a környezetét tévessze meg, ő maga nem hajlandó közösséget vállalni az intézet lakóival. Ám hozzáállása szép lassan megváltozik, ahogy felfedezi, hogy az elmegyógyintézet lakói semmivel sem bolondabbak nála. Amikor McMurphy megtapasztalja az intézet módszereit, nem tudja elhallgattatni megszólaló lelkiismeretét, és olyan döntéseket hoz, amelyek túlmutatnak saját érdekein.
(SódóGA)
 
2015. 01. 26. 21:36 

Ebben a filmben minden jó! Nagyszerű regényből íródott méltó forgatókönyv, csodálatos rendezés, fényképezés, zseniális színészi játék, nemcsak a csodálatos Jack Nicholsontól, hanem a mellékszereplőktől is. Maradandó élményt nyújt, időnként újra is kell nézni, annyira jó!

 
2015. 02. 10. 22:21 

Ez a film brutális! Ritkán sikerül egy regényt ennyire találóan átültetni a filmvászonra. Ebben az esetben ez a művelet sikerült. Nicholson annyira őrült, hogy az már normális. Félelmetes, milyen jól játszik, szinte lubickol a szerepben. Társadalomkritika, tisztára sikált tükör ez nem csak az akkori Amerika elé, hanem a világ elé is: ki-ki csoda? Ki van ideát és kinek volna helye odaát?

 
2015. 04. 22. 21:19 

A film egyértelműen az egyik legjobb film ami valaha készült. Egyszer megnevettet minket, máskor kemény kézzel összeszorítja az ember szívét. Jack Nicholson leírhatatlanul jó a szerepben, főleg úgy, hogy több improvizált jelenete is volt. De az egész stáb egy álom-stáb, még a mellékszereplők is megdöbbentő alakításokat nyújtanak. Akárhogy gondolkozok, nem tudok negatívumot mondani a filmről.

Michael Douglas
 

Louise Fletcher játéka megváltoztatta Ratched nővér személyiségét. A regényben Ratched maga a gonosz, a munkájától meghasonlott nő, aki gonoszkodik a betegekkel. Ehhez képest a filmben Ratched csupán a gonoszság eszköze, ő maga azt hiszi, hogy munkájával csak segít a betegeken, holott valójában szenvedést okoz nekik az intézet szabályainak szigorú követésével.

(Pajor Sándor)
 

Danny DeVito az elmegyógyintézetbe töltött hosszú idő alatt megalkotott egy képzeletbeli barátot, akivel éjszakánként szokott beszélgetni. A színészt nagyon megviselte, hogy jövendőbeli feleségétől elzárva kell élnie, ezért megalkotott egy fiktív személyt, akivel gondolatait megoszthatta. Amikor a színész észbe kapott, megrémült, és konzultált Dr. Dean Brooks-szal, a forgatáson részt vevő pszichiáterrel. Dr. Dean válasza az volt, hogy nincsen semmi gond, mindaddig, amíg DeVito tisztában van azzal, hogy az a személy csak a képzeletében létezik.

(Pajor Sándor)
 

Miloš Forman több jelenetet is titokban forgatott. Miközben a színészek részt vettek az elmegyógyintézet napi rutinjában, Forman feltűnés nélkül elkezdett forgatni. Számos vágókép származik ezekből a felvételekből.

(Pajor Sándor)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.