9000 nő perli a Disney-t

Egy bíró hitelesítette a Disney ellen indított csoportos keresetet, amely szerint a vállalat 9000 női alkalmazottnak fizetett kevesebbet, mint férfi kollégáinak, így ez a legnagyobb per a kaliforniai egyenlő bérezésről szóló törvény alapján.

A felperesek ügyvédje, Lori Andrus azzal vádolta a Disney-t, hogy nem tiszteli ezeket a nőket, akik szeretik a munkájukat, de tisztességes és egyenlő bánásmódra vágynak. A Disney csalódottságát fejezte ki az ügy miatt, és fontolgatja a lehetőségeket.

A Disney ügyvédje, Felicia Davis azzal érvelt, hogy a fizetések összehasonlítása több ezer munkakört érintően kezelhetetlen a különböző munkakörök és a különböző üzleti szegmensek miatt. 

Davis azt állította, hogy a felperesek munkakörei túlságosan sokszínűek a perhez, és a Disney-nek most bizonyítania kell, hogy a bérkülönbségek olyan tényezőknek köszönhetőek, mint az oktatás és a képzés. A bíró, Elihu M. Berle elutasította a Disney érvelését a bérkülönbségek megállapításának nehézségéről, és azt javasolta, hogy a Disney-nek legyen egy rendszere a fizetési fokozatok kategorizálására.