Pontos megállapításra került a napokban elhunyt Anne Heche halálának oka.

A Los Angeles megyei halottkém jelentése szerint a színésznő halálát füstmérgezés és égési sérülés okozta, az állapotát pedig súlyosbította egy a szegycsontján ért tompa ütés. Anne Heche autójával egy Los Angeles-i háznak ütközött, majd a jármű kigyulladt.

A kiérkező tűzoltók a mentés közben még tudtak kommunikálni a színésznővel, a későbbiekben viszont elvesztette az eszméletét, a kórházban pedig kómába esett. A napokkal később Heche-t orvosai agyhalottnak nyilvánították, majd lekapcsolták a létfenntartó gékepről. A színésznő végrendelkezése szerint a szerveit más betegek megsegítésére ajánlotta fel.

A halottkémi hivatal a halál időpontjaként augusztus 11-ét jelölte meg, aznap, amikor a West Hills Kórház és Orvosi Központ Grossman Burn Centerében agyhalottnak nyilvánították.

“Egy ragyogó fényt, egy kedves és vidám lelket, egy szerető anyát és egy hűséges barátot veszítettünk el. Anne rettenetesen fog hiányozni, de gyönyörű fiai, ikonikus munkássága és szenvedélyes kiállása révén tovább él köztünk. Bátorsága, hogy mindig kiállt az igaza mellett, terjesztve a szeretet és elfogadás üzenetét, továbbra is maradandó hatással lesz mindannyiunkra” - olvasható a család közleményében.

Részvétét nyilvánította ki Lynne Mishele is, annak a háznak a tulajdonosa, amelybe Heche az járműve belerohant: “Anne Heche halálhíre lesújtó. A családja, a barátai és különösen a gyermekei valóban nagy veszteséget szenvedtek el, és a szívem együtt érez velük.”