A Jurassic World: Világuralom már a premier előtt díjat nyert

Néha előfordul, hogy egy-egy mozi jóval a premierje után, akár évekkel is kap valamilyen címet. Az viszont még ritkább, amikor egy produkciót jóval, ezesetben évekkel a premierje előtt díjaznak. Most mégis ezt történt, méghozzá a Jurassic World: Világuralom esetében.

2020.11.30   olvasottság: <1000x   szerző: GGS  

A Universal Pictures filmen dolgozó stábja ugyanis elnyerte a Production Guild of Great Britain innovációs díját. Az elismerést a koronavírus-járvány alatti forgatással érdemelték ki, mivel gyakorlatilag ez a projekt volt az egyik, amely a tavaszi nagy leállás után elsőként folytatta a munkát a nyáron. Ehhez pedig egy sor biztonsági protokollt kellett kikísérletezniük, amellyel az egész filmipart segítették a későbbi munkában.

A Jurassic World: Világuralom forgatásán nagyjából ezer fő dolgozott hónapokon keresztül. Ahhoz, hogy ezt biztonságosan megtehessék, egy saját kis buborékot hoztak létre a stáb körül, igyekezve kizárni a külvilágot. Ezt még akkor is sikerült többé-kevésbé megtartaniuk, amikor az egész forgatást átköltöztették Máltára, mert bizonyos jeleneteket ott vettek fel. A forgatás ideje alatt nagyjából 40 000 tesztet végeztek el a stábtagokon.

De még a nagyon szigorú korlátozások mellett is találtak néhány fertőzött csapattagot, ami miatt újabb néhány hetes leállásra került sor. De a filmet író és rendező Colin Trevorrow szerint ezzel is csak nyertek, mert volt idejük pár dolgon csiszolni.

A Jurassic World: Világuralom forgatása mostanra befejeződött, és rengeteg hasznos tapasztalattal szolgált, amelyek más projekteknek segítséget jelenthetnek. Ám annak ellenére, hogy már csak az utómunka van hátra, a rajongóknak még nagyon sokat kell várnia a premierre. A bemutatóra ugyanis 2022 nyara előtt aligha van esély.

A film egyébként az új történet záróepizódja lesz, amelyben Chris Pratt és Bryce Dallas Howard mellett három korábbi főszereplő is visszatér. Ráadásul a hírek szerint Sam Neill, Jeff Goldblum és Laura Dern sem csak egy kis cameóra bukkan majd fel, mindhárman fontos szerepet kapnak majd a történetben.

akció | kaland | sci-fi | thriller

A 2015-ben megjelent Jurassic World egy teljesen új fejezetet nyitott Steven Spielberg által megteremtett kultikus franchise történetében. Négy évvel a Nublar-sziget pusztulása után... több»