A Korda Stúdió minisorozat fejlesztési pályázatot hirdet

A tartalomfogyasztók részéről megnőtt az igény - hazai- és nemzetközi téren - a minisorozatok követésére.

A Korda Stúdió pályázatát annak érdekében írja ki, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi forgatókönyvírók számára hazai és nemzetközi televíziós és/vagy online platformokon való megjelenéshez.

A Stúdió számára fontos a tehetséggondozás és olyan színvonalas, a nemzetközi színtéren is helytálló filmtervek fejlesztése mellé kíván állni, amelyek kiváló gyártási és produceri lehetőségekkel szolgálhatnak a médiumok, a finanszírozó és a forgalmazó cégek számára.

A Korda Stúdió a pályázat keretében szoros munkakapcsolatot szeretne kialakítani a hazai forgatókönyvírókkal és fontosnak tartja azt, hogy figyelemmel kísérje a friss, új szemléletmóddal rendelkező kreatív alkotók munkáját.

A kiválasztott sorozattervek alapján olyan minőségi projekt-tervek készülnek el, amelyek alapját szolgáltatják a forgalmazókkal való egyeztetések megkezdéséhez.

A pályázatra olyan forgatókönyvíróktól várnak sorozatterveket, amelyek szerzői forgatókönyvírói tapasztalattal rendelkeznek. A kiválasztásban fontos szerepet játszik a forgatókönyvíró referenciája, a sorozatterv megvalósíthatósága, valamint alacsony költségvetése.

A Korda Stúdió televízióra és online platformokra szánt dokumentum és fikciós kreatív minisorozat terveket vár, olyan - a jelenlegi filmpiaci trendeknek megfelelő - filmterveket keres, amelyekben nemzetközi értékesítési potenciál is van.

A részletes pályázati kiírás letölthető:

https://kordastudio.hu/palyazat.pdf