A kritikusok és a nézők is imádják az új Emma-adaptációt

A kritikusok szerint meglepően jól sikerült Jane Austen talán legnépszerűbb regényének legújabb adaptációja. Az ítészek kiemelik, hogy az új Emma (Autumn DeWilde) friss és modern, ami elég szép teljesítmény egy 205 éves regény adaptációjától, de közben hű marad az eredetihez, tehát nem erőltetnek bele különféle kortárs üzeneteket.

A Hollywood Reporter azt ünnepli, hogy Jane Austen a mai romantikus vígjátékok őstípusát alkotta meg az Emma-val, és ezt sikerül tökéletesen visszaadni. Az alapképlet mindenki számára ismerős: a hősnő nem a megfelelő emberbe szerelmes, miközben az igazi Nagy Ő állandóan ott ténfereg az orra előtt, körülöttük pedig hasonló szerelmi tévedések vígjátéka zajlik. A kritikusok szerint nagyszerű választás volt Anya Taylor-Joy a címszerepre, aki eddig thrillerekben menekült a rosszak elől (A boszorkány, Széttörve), mert cizelláltan jeleníti meg a hiú, beképzelt, de nagyon jólelkű úri kisasszonyt, akit nem lehet nem szeretni.

Csak egy dolgot bánnak a kritikusok: a most is kiváló Bill Nighy szerepe szerintük túl kicsi, többet is tartózkodhatna a vásznon.

A film a Rottentomatoes kritikai portálon 87 százalékon áll az ítészek részéről, a közönség 95 százalékot szavazott meg neki.