Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
47
Képek
10
Videók
Emma
 
indingo   2020. 09. 28.

legújabb vélemény

Anya Taylor-Joy zsenialitása kellett a filmhez, remekül hozta különös látásvilágú lányt. A története izgalmas volt és új szint hozott az Emma feldolgozásokba.

 
hp   2020. 07. 14.

Hogy szüksége volt-e a világnak egy újabb Emma-adaptációra? Nem biztos, de egyáltalán nem baj, hogy elkészült. Autumn DeWilde tudott annyit hozzátenni az egészhez, ami miatt azt mondom, hogy megérte, Anya Taylor-Joy előtt pedig kétségkívül hatalmas j... több»


 
TomÁcs   2020. 09. 06.

Nálam a 96-os feldolgozás a nyerő. Ezt sem mondanám rossznak, de valahogy a főszereplő nem egy kedvelhető figura és emiatt a filmet se tudtam a szívembe zárni.

 
melindamillei   2020. 05. 31.

Jane Austen rajongóknak értelemszerűen kötelező, elég jól követi a könyvet, de azt kell mondjam, hogy aki nem élvezi a kosztümös adaptációk világát az inkább mentesítse magát ez alól a film alól. Ha össze kell hasonlítani a korábbi verzióval, akkor s... több»

 
VvV   2020. 09. 20.

Én untam a történetet. Sok újdonság nem volt benne, különösképpen nem tudott lekötni. Kicsit unalmasak már ezek az újra feldolgozások.

 
Bazzzsi   2020. 08. 31.

Anya Taylor-Joyt eddig csak thrillerekben láttam, amelyekben bizonyított. Ebben a nem mindennapi Emma feldolgozásban is remek volt. A történet vicces, a ruhák pedig gyönyörűek.

 
miki   2020. 03. 13.

Hát, nem ez volt életem legnagyobb filmes élménye, de egynek elment. Szerintem egy kissé idejétmúlt az egész, bármit is mondanak, nagyon sokszor láttunk már ilyen történetet, és bármennyiszer is dolgozzák még fel majd, az emberek szerintem sokkal jobban ki vannak éhezve valami eredetire.

Galéria (47)

Anya Taylor-Joy
Mia Goth
Anya Taylor-Joy
Johnny Flynn
Callum Turner
Anya Taylor-Joy
Bill Nighy
Tanya Reynolds
Josh O\'Connor
Bill Nighy
Johnny Flynn
Anya Taylor-Joy

Videók (10)

A film összbevétele 25 155 355 dollár volt (imdb.com).

 

Az Emma Anya Taylor-Joy és Mia Goth második közös filmje a 2017-es Marrowbone után.

(hp )
 

A címszereplő szerelmét alakító Johnny Flynn elmondta, hogy a filmben az általa viselt ingek kemény gallérjai szabályosan irritálták, és teljesen kidörzsölték a fülét.

(hp )
 

Az Emma címszerepét alakító Anya Taylor-Joy elmondta, hogy a szoros fűzők miatt a forgatási napok végén kénytelen volt légzőgyakorlatokat végezni, ugyanis az által viselt ruhák teljesen kiszorították az oxigént a tüdejéből.

(hp )
 

A film egyik jelenetében Emma (Anya Taylor-Joy) karakterének megindul az orra vére. Ez a jelenet ugyan benne volt a forgatókönyvben, de Taylor-Joy egy interjúban elmondta, hogy bár maga sem érti, hogyan, azonban spontán orrvérzést tudott produkálni a forgatáskor.

(hp )
 

Az Anya Taylor-Joy által játszott címszereplőt Janes Austen regényének korábbi feldolgozásaiban Gwyneth Paltow és Kate Beckinsale is alakította. A színésznő egy interjúban elmondta, hogy szándékosan nem nézte meg ezeket a filmeket, hogy ne befolyásolják őt a látottak.

(hp )
 

Az Emma Jane Austen azonos című regényének adaptációja.

(hp )
 

A film jelmeztervezője az az Alexandra Byrne volt, aki korábban olyan kosztümös filmekkel szerzett hírnevet a szakmában, mint a Hamlet vagy A két királynő, de ő tervezte a Marvel szuperhősfilmjeinek is a jelmezeit, beleértve a Bosszúállók epizódjait és a Doctor Strange-et is.

(hp )
 

Az Emma Autumn DeWilde rendezői debütálása.

(hp )
 

A film forgatása 2019. március 18-án kezdődött meg.

(hp )
 
Autumn de Wilde a mostani filmes trendektől eltérően nem a történet modernizálásának, vagy átírásának igényével készítette el a filmjét; adaptációjában ugyanis sokkal inkább a szereplők emberközelibbé tételével, valamint a történet komikusabbá hangolásával élt, mindvégig szem előtt tartva a korfestésben és szereplői ábrázolásban egyaránt segítségére lévő autentikusság elvét. több»
 
És a kora tavaszi romantikus filmes mezőnyben nincsen vetélytársa – vagy esetleg csak akkor, ha mondjuk valamelyik tévé ismét műsorra tűzi a Spinédzsereket. több»