Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Emma (2020)

Emma.
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
35
Képek
9
Videók
Emma

Galéria (35)

Videók (9)

 
myatom   2020. 12. 16.

legújabb vélemény a nap véleménye

2
Lehet-e aktuális 2020-ban az Emma és története?

Több témát is kell érinteni mélyebben, ha beszélni szeretnénk a Jane Austines Emma legfrissebb, 2020-as filmadaptációjáról. (1) Rögtön az első felmerülő kérdés, kell-e egy még újabb feldolgozás a műből. Azt gondolom, minden kornak, generációnak megva... teljes kritika»

 
hp   2020. 07. 14.

0

Hogy szüksége volt-e a világnak egy újabb Emma-adaptációra? Nem biztos, de egyáltalán nem baj, hogy elkészült. Autumn DeWilde tudott annyit hozzátenni az egészhez, ami miatt azt mondom, hogy megérte, Anya Taylor-Joy előtt pedig kétségkívül hatalmas j... több»

 
indingo   2020. 09. 28.

0

Anya Taylor-Joy zsenialitása kellett a filmhez, remekül hozta a különös látásvilágú lányt. A története izgalmas volt, és új színt hozott az Emma feldolgozásokba.

 
VvV   2020. 09. 20.

1

Én untam a történetet. Sok újdonság nem volt benne, különösképpen nem tudott lekötni. Kicsit unalmasak már ezek az újrafeldolgozások.

 
Melinda   2020. 05. 31.

1

Jane Austen rajongóknak értelemszerűen kötelező, elég jól követi a könyvet, de azt kell mondjam, hogy aki nem élvezi a kosztümös adaptációk világát, az inkább mentesítse magát ez alól a film alól. Ha össze kell hasonlítani a korábbi verzióval, akkor ... több»

 
Bazzzsi   2020. 08. 31.

0

Anya Taylor-Joy-t eddig csak thrillerekben láttam, amelyekben bizonyított. Ebben a nem mindennapi Emma feldolgozásban is remek volt. A történet vicces, a ruhák pedig gyönyörűek.

 
TomÁcs   2020. 09. 06.

0

Nálam a 96-os feldolgozás a nyerő. Ezt sem mondanám rossznak, de valahogy a főszereplő nem egy kedvelhető figura, és emiatt a filmet se tudtam a szívembe zárni.

A film összbevétele 25 155 355 dollár volt (imdb.com).

 

Az Emma Anya Taylor-Joy és Mia Goth második közös filmje a 2017-es Marrowbone után.

(hp)
 

A címszereplő szerelmét alakító Johnny Flynn elmondta, hogy a filmben az általa viselt ingek kemény gallérjai szabályosan irritálták, és teljesen kidörzsölték a fülét.

(hp)
 

Az Emma címszerepét alakító Anya Taylor-Joy elmondta, hogy a szoros fűzők miatt a forgatási napok végén kénytelen volt légzőgyakorlatokat végezni, ugyanis az által viselt ruhák teljesen kiszorították az oxigént a tüdejéből.

(hp)
 

A film egyik jelenetében Emma (Anya Taylor-Joy) karakterének megindul az orra vére. Ez a jelenet ugyan benne volt a forgatókönyvben, de Taylor-Joy egy interjúban elmondta, hogy bár maga sem érti, hogyan, azonban spontán orrvérzést tudott produkálni a forgatáskor.

(hp)
 

Az Anya Taylor-Joy által játszott címszereplőt Janes Austen regényének korábbi feldolgozásaiban Gwyneth Paltow és Kate Beckinsale is alakította. A színésznő egy interjúban elmondta, hogy szándékosan nem nézte meg ezeket a filmeket, hogy ne befolyásolják őt a látottak.

(hp)
 
Autumn de Wilde a mostani filmes trendektől eltérően nem a történet modernizálásának, vagy átírásának igényével készítette el a filmjét; adaptációjában ugyanis sokkal inkább a szereplők emberközelibbé tételével, valamint a történet komikusabbá hangolásával élt, mindvégig szem előtt tartva a korfestésben és szereplői ábrázolásban egyaránt segítségére lévő autentikusság elvét. több»
 
És a kora tavaszi romantikus filmes mezőnyben nincsen vetélytársa – vagy esetleg csak akkor, ha mondjuk valamelyik tévé ismét műsorra tűzi a Spinédzsereket. több»