Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
73

Szarul állnak a dolgok (2009)

De helaasheid der dingen
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
1
Képek
Videók

 
Berto49   2018. 10. 22.

legújabb vélemény

Nehéz véleményt írni erről a filmről, mert szerencsére az élet megkímélt attól, hogy akárcsak a tizedrészét is tapasztaljam a bemutatott család élet(?)módjától. Sokszor a hányinger kerülgetett, és nem sok választott el, hogy kikapcsoljam, de az előtte elolvasott dicsérő vélemények miatt erőt vettem magamon. Tragédia, ahogy a Strobbe család tagjai disznó módra dagonyáznak saját mocskukban és még jól is érzik magukat. A nagyi helyébe én nem tűrtem volna, hogy a véremet, no meg a pénzemet vámpír módjára szívják és alkeszként ne éljék meg a hatodik évtizedüket. Felteszem azt a kérdést, hogy méltó-e az anyaságra olyan asszony, aki mindezt tűri? Gyenge és erőtlen jellem, aki még férje halála után is ragaszkodik hozzá, mintha nem tudná, hogy az apai példa nyomán váltak ilyen haszontalan, semmirekellő teremtményekké. Őszintén: túlzásnak érzem a látottakat, de ha van ilyen, akkor erőszakkal(!) hermetikusan el kellene zárni ezeket az embernek nem nevezhető lényeket. A vígjáték kategóriába is besorolták a dráma mellett, de inkább könnyhullató tragédia, hogy az egyetlen életet ilyen embertelenül lealacsonyodva vesztegetik el.

 

Dimitri Verhulst (1972) belga író, újságíró "De helaasheid der dingen" (magyarul: "Semmivégre") című önéletrajzi regénye alapján.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.