A lelőtt operatőr családja is beperli Alec Baldwint

A Rust új-mexikói forgatásán történt tragédia (amely során Halyna Hutchins operatőr életét vesztette) óta eltelt közel négy hónap alatt több pert is indítottak, a lelőtt operatőr családja azonban eddig nem tett jogi lépéseket. 

A Panish Shea Los Angeles-i belvárosi irodájában tartott sajtótájékoztatón a család ügyvédje, Brian Panish bejelentette, hogy az Új-Mexikóban történt haláleset ügyében pert indítottak Alec Baldwin és "mások ellen, akik felelősek a forgatás biztonságáért, és akiknek meggondolatlan viselkedése" vezetett az operatőr "értelmetlen és tragikus halálához". Balwdin ügyvédei egyelőre nem regáltak.

Az ügyben, melyben továbbra is zajlik a nyomozás, már számos feljenetés történt. Elsőként a film egyik stábtagja nyújtott be keresetet, aki Alec Baldwin mellett a film fegyvermesterét, Hannah Gutierrez-Reedet, a kellékest, Sarah Zachryt, valamint a segédrendezőt, Dave Hallst nevezte meg a tragédia felelőseiként. A vád akkor gondatlanságból elkövetett emberölés volt. 

Halyna Hutchinst egy éles lőszer találta el a forgatáson, és bár azonnal kórházba szállították, az életét már nem sikerült megmenteni. Valamivel később Baldwin interjút adott, melyben sokkoló állításokat tett, és melyet követően törölte a Twitter profilját. A színész a napokban állt újra munkába.