2020.05.09   szerző: csd   hozzászólások: 1

Bár az Öngyilkos osztag nem igazán találta meg az útját sem a nézők sem pedig a kritikusok szívébe, a mai napig számos megválaszolatlan és izgalmas kérdést hagyott maga után a film, amely egyszerűen nem hagyja nyugodni a legelszántabb rajongókat.

Az ígéretes előzetesek ellenére nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a film, Jared Leto alakítása Jokerként sem hagyott maga után mély nyomot, azt azonban be kell látnunk, hogy a karakter újragondolása mind természetében, mind pedig külsejében akár még izgalmasnak is mondható.

Több elmélet is felmerült az elmúlt években ugyanis, vajon van-e mélyebb jelentéstartalmuk Joker tetoválásainak, köztük a homlokán olvasható “Damaged”, azaz “Sérült” feliratnak. Az egyik legnépszerűbb elmélet szerint Joker ezt a szót azután varratta fel, miután Batman bosszúból, amiért megölte Jason Toddot, egyszerűen kiverte a fogait.

Az elmélet mostanáig nem nyert hivatalos igazolást, noha az Öngyilkos osztag rendezője, David Ayer korábban már elismerte, hogy tetszik számára az elgondolás. Ayer azonban egy friss Twitter bejegyzésben elismerte, hogy mindez pontosan így van.

Az Öngyilkos osztag negatív fogadtatása ellenére a Warner Bros. nem teljesen engedte el a projektet, hiszen James Gunn rendezésében rebootolják a sztorit, amely várhatóan 2021. augusztusában kerül majd a mozikban, az viszont kétséges, hogy Leto visszatér még valaha Jokerként.