A törvény nevében rendezője kiszállt a Stephen King adaptációból

Cary Fukunaga kreatív nézeteltérések miatt kiszállt az Az (It) feldolgozásából.

Mégsem A törvény nevében, a Jane Eyre és a Sin Nombre rendezője, Cary Fukunaga rendezi Stephen King egyik legismertebb regényének filmes változatát, adta hírül a TheWrap. A szakmai berkekben rendkívül tehetségesnek vélt rendező az értesülések szerint azért hagyta ott a produkciót, mivel frusztrálta, hogy a filmet gyártó New Line Cinema megvágta a költségvetést.

King Az című kötetéből a stúdió kétrészes filmet tervezett, melynek első része a főszereplők gyerekkori énjére fókuszált volna, míg a másik részben a karakterek történetét már felnőtt korukban követhettük volna nyomon.

A New Line a tervek szerint az első részre 30 milliót szánt, de a folytatás költségei ettől magasabbak lettek volna. Az a probléma már korábban is felmerült a film kapcsán, hogy a New Line miként adna el a felnőtt közönségnek egy gyerekekről szóló filmet.

 A film forgatási munkálatai a következő hónapban kezdődtek volna meg. Fukunaga egyébként Ben Mendelsohnt szerette volna megnyerni a produkció egyik főszerepére, azonban a New Line nem kért a színészből, ugyanis túl magasnak találták a gázsiját.

A TheWrap forrásai szerint a stúdió nem akarja elkapkodni az új rendező szerződtetését, ezért mindenképp csúszásra kell számítani.