Sacha Baron Cohen újra elemében van. Napokon belül bemutatja az Amazon Prime a színész-komikus következő filmjét, a Borat utólagos mozifilm-t, amely valószínűleg az első részhez hasonlóan, polgárpukkasztó lesz, csak épp sokkal-sokkal merészebb formában. A film sajtóvetítésére a napokban került sor, ami után valósággal felrobbant az amerikai közösségi média. Egy bizonyos jelenet miatt, ennél jobb marketing pedig aligha kell a Borat 2-nek.

De miről is van szó? A filmben Borat nem egyedül, hanem 15 éves lányával együtt utazik vissza az „Usánkába”. Itt ismét egy sor interjút készítenek mindenféle átlag és híres emberekkel. Ám ezúttal nem csak Borat, hanem a lánya is riporternek áll, ráadásul nem is akárkit kapott egy hotelszobában mikrofonvégre.

A filmben Rudolph W. Giuliani az interjúalany, aki korábban New York polgármestere volt, jelenleg pedig az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump ügyvédje. Az interjú során számos olyan kijelentést tesz, amely remek alapot ad a filmnek a cikizésre. De nem is ezen bukott ki az amerikai (és egyre inkább a nemzetközi) közvélemény.

Hanem azon, amikor Rudolph W. Giulianit a szerep szerint 15 éves riporter (akit egyébként a 24 éves Maria Bakalova alakít) a hotelszobájába invitálja egy italra. Itt aztán látható egy jelenet, ahol  Rudolph W. Giuliani elég félreérthető mozdulatokat tesz a nadrágjában matatva.

Természetesen formálódik a botrány, ami marketing szempontból a lehető legjobb a Borat utólagos mozifilm számára. Nem kellett sokat várni Rudolph W. Giuliani reakciójára sem, aki hivatalos közleményben jelentette ki, hogy a filmben semmilyen megvetendő dolgot nem művelt, a jelenetben csupán az ingjét tűrte vissza a nadrágjába, miután levette az interjúhoz használ mikrofont. És ha Sacha Baron Cohen bármi mást állít, akkor egyszerűen hazudik.

Az ügy itt nem állt meg, hiszen a Good Morning America hírműsor interjút készített Sacha Baron Cohennel és Maria Bakalovaval is eset kapcsán. Ebben a produceri feladatokat is ellátó színész úgy fogalmazott, mindenkit buzdít a film megnézésére, hogy mindenki maga alkothasson véleményt. Minden, amit abban látnak, valóban megtörtént, pontosan úgy, ahogy látni fogják. Maria Bakalova később hozzátette, hogy egyetlen percig sem érezte veszélyben magát, már csak azért sem, mert Sacha Baron Cohen végig a közelben volt a jelent forgatása alatt is.