Amber Heard kirúgta a PR-cégét napokkal a vallomása előtt

Johnny Depp és Amber Heard konfliktusát, illetve ügyük egy részét nagy valószínűséggel a bíróságon kívül vívják. Más, nyilvánosan közvetített tárgyalások esetében is előfordult már, hogy a közönség nagy hatással van az egész perpatvarra. Persze a tényleges végeredményt, amiről a bíróság dönt majd, nem változtatja meg, viszont a két színész karrierjét befolyásolja. És bizony ilyen szempontból fontos, hogy a nézők mit gondolnak, kinek van igaza.

Ezt a közvéleményt igyekszik igazgatni Johnny Depp és Amber Heard PR-cége is, viszont az utóbbi nem igazán boldog az eddigi eredményekkel. Éppen ezért fordulhatott elő, hogy a vallomása előtt kirúgta őket. Ms. Heard nagyon elégedetlen volt sajtójával és a cég munkájával, ezért menesztette a Precision Strategies embereit, méghozzá egy héttel azelőtt, hogy a tanúk padjára lép.

Több forrás állítása szerint a színésznőnek nem tetszettek a róla szóló címlapok, és szerinte nem közvetítették jól a történetét, és nem voltak elég hatékonyak. Viszont nem marad profi segítség nélkül, mivel ezután a Shane Communications intézi majd ügyeit.

Egy bennfentes nyilatkozata szerint őrültség egy ilyen jellegű és horderejű per közepén csapatot váltani csak azért, mert nem felelnek meg a címlapok, itt éveken át tartó narratívaépítésről van szó, amit nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni egy bírósági ügy kapcsán.

Amber Heard azt is ellenezte, hogy kamerák legyenek a tárgyalóteremben, viszont ezt az indítványt Depp és csapata megnyerte, azzal a kikötéssel, hogy nem választhatják meg, mi kerüljön a nyilvánosságra és mi nem.