Márciusban debütált a Disney+-on a legújabb Marvel-sorozat, A Sólyom és a Tél Katonája . Az első évad összesen hat epizódot ölel fel, amelyből eddig négyet nézhettek meg a rajongók. A Disney viszont most úgy döntött, hogy egy picit felkorbácsolja a kedélyeket a hátralévő két epizód kapcsán.

Ezért közzétettek egy rövid előzetest, amelyből már lehet következtetni, hogy mi minden fog történni a két évadzáró epizódban. És a jelek szerint új főgonoszt avat a Marvel moziverzum, de a neve nem túl örömteli: Amerika kapitány.

A sorozat kapcsán a rajongókat eléggé megosztotta, hogy miután a Bosszúállók: Végjátékkal Chris Evans elköszönt a karaktertől, egy másik színészt, Wyatt Russellt választották a szerepre. És a jelek szerint az általa megformált John Walker, vagyis az új Amerika kapitány finoman szólva sem nőhet fel az eredetihez. Már a szerep szerint se.

A negyedik részben ugyanis teljesen elborult a szupererővel felruházott „hős” agya és társa halála miatti bosszúból az ikonikus pajzsával halálra vert egy Flag Smashert. Mivel ezt nyilvánosság előtt tette, nyilván felelnie kell a tettéért.

És a most bemutatott rövid előzetesben láthatjuk is, amint a bíróság előtt határozottan kijelenti: ő Amerika kapitány, vagyis továbbra is meg van róla győződve, hogy helyesen cselekszik. Kár, hogy mindenki másnak más a véleménye. Az előzetes alapján Sólyom és a Tél katonája egy üres ipartelepen vagy raktárban készül összecsapni az új Amerika kapitánnyal, akit így nyugodtan tekinthetünk a Marvel moziverzum új főgonoszának.

Az első évad ötödik epizódja április 16-án, a szezonzáró hatodik rész pedig április 23-án debütál majd a Disney+ csatornáján. Hogy aztán miként tovább, az majd elválik.