Az eredeti videojátékok alapján készül a Resident Evil rebootja

Az utóbbi években egyre kevesebb lelkesedéssel fogadták a rajongók az éppen aktuálisan megjelenő Kaptár filmeket, ám úgy tűnik, hogy a jogokat birtokló Constantine Film egyáltalán nem mondott még le a franchise-ról.

Ezúttal Johannes Roberts, a 47 méter mélyen rendezője veszi kézbe majd a projektet, aki egy interjúban meg is erősítette, hogy az új Resident Evil film sok tekintetben visszatér eredeti gyökereihez, és az első két videojáték történéseiből merítkezik majd, így számos ismerős és meghatározó karakter jut ismét fontosabb szerephez.

“Szeretnénk újraalkotni azt a félelmetes és zsigerekig hatoló élményt, amelyet az első két játék tudott okozni, és amelyet én magam is átéltem annak idején, amikor játszottam velük. Egy megrekedt emberi sorsot szeretnénk elmesélni egy haldokló amerikai kisvárosról, amely napjainkban is releváns lehet sokak számára” - nyilatkozta a rendező.

A történet tehát egész biztosan visszatér Raccoon Citybe, és már csak hab a tortán az is, hogy a produkció szereposztása is hivatalossá vált, hogy csupán néhány nevet említsünk: Kaya Scodelario, Tom Hopper, Hannah John-Kamen, Robbie Amell, Neal McDonough és Avan Jogia. Bár a munkálatokról egyelőre nincsenek bővebb információk, nemrégiben azonban az is hivatalossá vált, hogy a Netflixre is érkezik egy Resident Evil sorozat, így remélhetőleg annak az esélye is csak tovább nőtt, hogy a rajongók valóban kapnak egy ikonikus Kaptár-sztorit.