Beperelték Alec Baldwint a tragikus forgatás kapcsán

Továbbra is zajlik a nyomozás a Rust forgatásán történt tragikus baleset kapcsán. Az elmúlt hetek folyamán több alkalommal beszámoltunk az incidensről, amellyel kapcsolatban megtörtént az első feljelentés.

Serge Svetnoy, a produkció egyik stábtagja nyújtott be keresetet többek között a film producerével, Alec Baldwinnal szemben, a továbbiakban pedig a film fegyvermesterét, Hannah Gutierrez-Reedet, a segédrendezőt, Dave Hallst, illetve a kellékest, Sarah Zachryt tartja felelősnek a történtek miatt.

Svetnoy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával perelte be a készítőket, szerinte ugyanis számos mulasztás történt a Rust forgatásán, többek között, hogy semmi keresnivalója nem lett volna éles lőszernek a helyszínen, illetve rendkívüli hanyagságnak tartja a vezetőség részéről, hogy egy tapasztalatlan fegyvermestert alkalmaztak a projekthez.

A Rust egyik jelenetének felvétele közben Halyna Hutchins súlyosan megsérült, akit azonnal kórházba szállítottak, orvosainak azonban nem sikerült megmenteni az életét. Serge Svetnoy és Hutchins korábban több produkción is dolgoztak együtt, a filmes szakember egy későbbi interjúban árulta el, hogy ő volt az, aki a karjaiban tartotta sérült kollégáját.