Arnold Schwarzenegger, aki éppen élete első sorozatszerepére készül, bocsánatkérésre kényszerült. Illetve nem is feltétlenül kényszerült rá, de a színészből lett kormányzóból lett színész úgy ítélte meg, hogy jobb, ha elnézést kér egy két évvel ezelőtti kifejezés miatt.

2021-ben éppen benne voltunk a koronavírus-járvány kellős közepében. Világszerte milliók életét változtatta meg végérvényesen a járvány, amely ellen az országok igyekeztek minden eszközt megragadni. Az egyik legáltalánosabb intézkedés a karantén mellett a maszkviselési kötelezettség volt. És egyben ez volt az egyik legnépszerűtlenebb és legmegosztóbb korlátozás is többek között az USA-ban is.

Ezzel kapcsolatban Arnold Schwarzenegger akkor egy Twitter-bejegyzésben adott hangot véleményének: "cseszd meg a szabadságod!" A sztár arra utalt ezzel, hogy nagyon nem tetszik neki, hogy sokan a saját szabadságérzetük vélt sérelme miatt nem viselnek maszkot, ezzel pedig veszélyeztetik mások egészségét is.

Később egy felhasználó a sztár egyik podcastjénél reagált tapsoló smiley-val, majd jelezte, hogy szerinte nehezen fér össze a podcast pozitív attitűdje a sztár korábbi kijelentésével. Arnold Schwarzenegger pedig úgy döntött, hogy válaszol erre a hozzászólásra.

Egy újabb Twitter-bejegyzésében bocsánatot kért a helytelen szóhasználatért és megköszönte a felhasználó nyitottságát. Hozzátette, szerinte sem szabad engedni, hogy a véleménykülönbségek ellenségekké tegye az embereket. Sajnálja a rossz szóhasználatot, mindig igyekszik pozitív maradni, de néha előbb szól mint gondolkozik.

A felhasználó válaszul megjegyezte, hogy valóban nem tetszett neki az a mondat, de a hasonló álláspontot képviselő családtagjai és barátai miatt megérti.