Brad Pitt halálosan megfenyegette Harvey Weinsteint

Harvey Weinstein ellen hivatalosan is vádat emeltek nemi erőszak ügyében, illetve nyomozás is folyik a producer ellen, aki előszeretettel választott magának olyan áldozatokat, akik nem voltak elég befolyásosak, magabiztosak vagy ismertek ahhoz, hogy megvédjék magukat vele szemben.

Így történt ez Gwyneth Paltrow esetében is, amikor még igencsak kezdő színésznő volt. A színésznő nemrég egy interjúban emlegetett fel egy esetet, amikor a producer úgy kezdett el hozzá közeledni, ahogy ő azt nagyon nem szerette volna. Az eset teljesen megdöbbentette és lefagyasztotta a színésznőt, amiről később beszámolt aktuális párjának, Brad Pittnek.

A színészt annyira kiakasztotta az eset, hogy amikor legközelebb belefutottak Weinsteinbe egy premieren, Pitt odament hozzá, és megfenyegette, hogy ha még egyszer kellemetlen helyzetbe hozza a színésznőt, megöli.

Paltrow azt mondta az esetről, hogy Pitt befolyásával és ismertségével védte meg őt, amikor neki ezek az eszközök még nem álltak rendelkezésére, és szavaiból kitűnt, hogy milyen hálás a lovagias fellépésért. Az interjúban többször szóba került, hogy a producer áldozatai gyakran azért nem mertek erélyesebben fellépni a zaklatás ellen, mert féltették a karrierjüket, vagy nem tudták megfelelően hallatni a hangjukat.

Ez sokat változott az elmúlt pár hónapban, amióta a botrány kirobbant, és amióta Hollywood különösen érzékennyé vált az ilyen ügyekre.