Az internet népe alaposan felbuzdult, amikor a Cinelinx alig két hete hivatalos forrásokra alapozva arról számolt be, hogy újra Obi-Wan Kenobilesz Ewan McGregor. Sejtettük, hogy az idei Disney D23-on még fogunk hallani a dologról, és ez meg is történt.

A D23 expón a Disney megerősítette, hogy sorozat készül a Star Wars univerzum egyik leginkább közkedvelt karakteréről, Obi-Wan Kenobiról, melyet értelemszerűen a Disney+-on láthatnak majd a nézők.

Kenobi visszatéréséről évek óta folyamatosak a pletykák a filmes sajtóban, tavaly még úgy volt, hogy mozifilm készül a karakterből Stephen Daldry rendezésében, de néhány hónappal ezt követően maga Ewan McGregor hűtötte le a kedélyeket a dologgal kapcsolatban.

Ezt követően merült fel, hogy a Disney mégis elkészít egy filmet az újonnan induló streaming szolgáltatására, ezt azonban a Disney vezérigazgatója, Bob Iger cáfolta, amikor azt mondta, hogy egészestés Star Wars film biztosan nem lesz a platformon.

A D23-on viszont végre megtörtént a hivatalos bejelentés, mely szerint a stúdió a sorozat változat mellett döntött Ewan McGregor főszereplésével. Arról azonban, hogy mikorról látható a széria a Disney+-on, egyelőre nincsenek információk.