Dexter visszatér?

Visszatérhet a képernyőkre minden idők egyik legkedveltebb és legszimpatikusabb sorozatgyilkosa? Lehet, de addig elég sok mindennek kell megtörténnie, hogy konkrétumokról beszélhessünk.

Egy mondjuk éppenséggel akad: a Dexter főszereplője,  Michael C. Hall már több interjúban is említette, hogy nagyon szívesen visszatérne Dexterként – vagyis, ahogy ő fogalmazott: akárhányszor megkapja ezt a kérdést, ő mindig úgy válaszol, soha ne mondd, hogy soha. És legközelebb már arról olvas az interneten, hogy ismét Dextert alakít – mert sokakban maradt némi hiányérzet a sorozat végével kapcsolatban, illetve olyan lezáratlan kérdések, amire a rajongók válaszokat akarnak.

Az tehát biztos, hogy sokan nagyon örülnének annak, ha a felemás érzelmekkel fogadott finálé folytatódna még egy kicsit. Hall ennek ellenére a védelmébe vette a sorozat befejezését, és arról is beszélt, hogy a történetet nem igazán lehetett volna nagy csinnadrattával befejezni, elvégre a főszereplő pszichopata, annak ellenére, hogy nehezen teremt kapcsolatot az emberekkel, mégis megszenvedi, amikor a körülötte lévők szenvednek vagy meghalnak.

Mesélt arról is, hogy már többféle ötlet felmerült a történet folytatása kapcsán, ám egyik sem érte meg igazán a fáradozást, jelenleg pedig nincs konkrét terv. Ennek ellenére ő természetesen nyitott a megkeresésre, és örömmel bújna ismét a sorozatgyilkos bőrébe. Hogy ez valaha megfog-e még történni, az nyitott kérdés – de egyáltalán nem rossz ötlet. Jelenleg is több olyan sorozat remake-je vagy folytatása, illetve előzménytörténete készül, ami annak idején hatalmas közönségsikert aratott, és hatalmas űrt hagyott maga után. Lehet, hogy Dexter is úgy gondolja majd egyszer, hogy itt az ideje visszatérni.