DiCaprio-poén az Oscaron: Amy Schumer tagadja a lopást (videó)

Ismét megvádolták az Oscar-gála egyik műsorvezetőjét, Amy Schumert. A színész-komikust már nem első alkalommal hozták kellemetlen helyzetbe azzal, hogy azt állítják róla, mások poénjait lopkodja. Most épp Leonardo DiCaprio kapcsán sütött el egy poént a beszéde közben, ami történetesen korábban már nagyot ment a Twitteren.

Az említett poén még tavaly év végén vált virálissá a közösségi médiában. Lényegében annyi az egész, hogy Leonardo DiCaprio azért harcol fáradhatatlanul a klímaváltozás ellen, mert egy tisztább Földet akar hátrahagyni a barátnőinek. Ezt a bejegyzést 260 ezren lájkolták és 17 ezren osztották meg.

Lehet, hogy köztük volt Amy Schumer is, aki szinte szóról szóra ugyanezt a poént lőtte el az Oscar-gálán. És ezt ki is szúrták a rajongók, így nem kellett sokáig várni azzal, hogy újra poénlopással vádolják meg. Erről a Watch What Happens Live műsorban kérdezték.

Amy Schumer azt válaszolta, hogy ő maga nem találkozott ezzel a Twitteren, a szövegét – és így a poént is – Suli McCullough írta. Aztán hozzátette, hogy mivel már korábban is érte hasonló vád, nemrégiben egy hazugságvizsgálaton is részt vett a Vanity Fairnél, ahol feltették neki a kérdést, miszerint lopott-e valaha is poént. Ő azt válaszolta, hogy nem, a vizsgáló pedig igazolta őt. „Szóval mindenki nyugodjon, meg, önmagában is elég vicces vagyok, nem szorulok rá, hogy mások poénjait lopkodjam.” – zárta a gondolatait.