Dwayne Johnson Trevor Noah új Spotify podcastjében, a "What Now?" című műsorban elárulta, hogy 2022-ben több politikai párt is megkereste őt, hogy megkérdezzék, indulna-e az elnökválasztáson.

A színész korábbi interjúkban már említette ezt, bár 2022 októberében azt mondta, hogy apai kötelezettségei miatt nem tudna ténylegesen indulni a választáson.

Johnson először 2017-ben vetette fel az elnökjelöltség gondolatát, amikor a Variety-nek exkluzívan azt mondta, hogy ez egy "reális megfontolás" 2024-re. Egy tavalyi interjúban a CBS Mornings című műsorában azt mondta, hogy az elnökjelöltség "nem jöhet szóba", mert "szeretek apa lenni, és ez a legfontosabb dolog számomra, hogy apa legyek, az első számú, különösen ebben az időszakban, a lányaim életének ebben a kritikus időszakában".

"A 22 éves lányommal, Simone-nal szeretjük azt mondani, hogy együtt nőttünk fel" - mondta most Johnson Noah-nak - "Tudom, milyen érzés egy olyan foglalkozásban lenni, ami elvitt engem. Főállású profi pankrátorként évekig évi 230 alkalommal birkóztam, amikor ő a világra jött. Szóval tudom, milyen érzés, amikor el kell szakadnod, és nem lehetsz ott a születésnapokon, a fel- és leszállásoknál, meg minden másnál. És ezt most nem akarom a kicsikéimnek."

Beszélgetésük során a Daily Show egykori műsorvezetője, Noah felhozott egy 2021-es politikai felmérést, amely szerint az amerikai felnőttek 46 százaléka támogatná Johnson elnöki kampányát.

"Ez egy érdekes felmérés volt és nagyon meghatott" - mondta Johnson - "Teljesen le voltam nyűgözve, és nagyon megtisztelve éreztem magam. Megosztom veletek ezt a kis részletet: 2022 végén meglátogattak a pártok, és megkérdezték, hogy indulok-e."

"Nagy dolog volt, és a semmiből jött" - folytatta Johnson - "Egymás után jöttek, és felhozták azt a közvélemény-kutatást, és felhozták a saját mélyreható kutatásukat is, amely bizonyítja, hogy ha valaha is elindulnék ezen az úton [valódi esélyes lennék]. Az egész nagyon szürreális volt, mert ez soha nem volt célom. Soha nem volt célom a politika. Ami azt illeti, sok mindent utálok a politikában."