Elhunyt a Fekete Párduc sztárja, Chadwick Boseman

Gyászol Hollywood, a színész 43 éves korában hunyt el vastagbélrák következtében.

Elhunyt a Fekete Párduc sztárja, Chadwick Boseman. A színésznél 2016-ban diagnosztizáltak rákot, mely később áttételessé vált, a szervezete pedig végül feladta a harcot.

A Dél-Karolinából származó Chadwick Boseman a Howard Egyetemen végzett, és a British American Dramatic Academyn tanult Oxfordban, ami után elkezdte drámaírói, rendezői és színészi pályáját. Egyik darabja, a “Deep Azure” Jeff-díjat kapott a legjobb új színdarab kategóriában. Társszerzője volt tobvábbá a “Rhyme Deferred” darabnak is.

Boseman színházi rendezői munkái között szerepel: ”Dutchman”, “Wine in the Wilderness”, “Indian Summer”, “Spear in the Sun”, Colored Museum” és a “Six Hits”. Írója, rendezője és egyben producer is volt a “Blood Over a Broken Pawn” rövidfilmjének. Színházi szerepei között megtalálható a Rómeó és Júlia, Macbeth, “Breathe”, “Learning Curve”, “Willie’s Cut and Shine”, “Rhyme Deferred”, “Bootleg Blues”, “Zooman and the Sign” és az “Urban Transitions”, amiért AUDELCO-díjat nyert a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Boseman nagyjátékfilmes debütálása a Gary Fleder “A megállíthatttlan” (The Express) drámájában, Floyd Little focista alakítása volt. Lelkes kritikát kapott teljesítményéért a 2013-ban bemutatott, “A 42-es” (42) filmben. A film, ami baseball kategóriában a legmagasabb bevételt hozta eddig Hollywood történetében, Robinson történetét meséli a Brooklyn Dodgers csapatában, amit Branch Rickey, (Harrison Ford) vezetett sikerre. Pályafutása csúcsát a Marel moziverzumához való csatlakozása jelentette. Ő volt a rendkívül sikeres Fekete Párduc főszereplője, de feltűnt a Bosszúállók filmekben is.

Nyugodjék békében!