Elhunyt a Pumping Iron rendezője, George Butler, Arnold Schwarzenegger is megemlékezett rólaA kép forrása: fitnessvolt

A dokumentumfilmes rendező, George Butler legismertebb munkája az 1977-es Vasgyúrók (Pumping Iron) volt, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogyArnold Schwarzeneggerre felfigyeljenek Hollywoodban.

Tüdőgyulladásban elhunyt George Butler. A rendezőt New Hamsphire-i otthonában érte a halál. A gyászhírt a fia, Desmond Butler erősítette meg a Washington Postnak. 

Negyven éves karrierje során Butler több mint 10 filmet rendezett, melyek közül a testépítő ikonról, Arnold Schwarzeneggerről szóló alkotása, a Vasgyúrók volt a legismertebb, melynek társrendezője Robert Fiore volt. A film Schwarzenegger és Lou Ferrigno, a későbbi Hulk-tévésrozoat sztárjának rivalizálására fókuszált.

Legutóbbi filmje, a Tiger Tiger jövőre debütált volna. A produkció középpontjában egy természetvédő áll, aki Indiában és Bangladesben küzd a nagymacskák fennmaradásáért. 

„Ha azokra az emberekre gondolok, akik sokat tettek a testépítés népszerűségéért és a sportág mainstreammé válásáért, kétségkívül kétségkívül George Butler és Charles Gaines jut az eszembe” – írta Arnold Schwarzenegger a Twitteren.

A rajongók, a barátok és a szakma mellett párja, az író-producer Caroline Alexander, fiai, Desmond és Tyssen valamint hat unokája gyászolja.