Erről fog szólni az új Batman-film?

Az a jó a képregény-filmekben, hogy mindig ki lehet találni egy új történetet egy más jól felépített és milliók által követett világban. Ugyanakkor éppen ezért nem is olyan könnyű jó képregény-filmeket készíteni, hiszen milliók piszok magas elvárásainak kell megfelelni. Igaz ez a Batman-filmekre is. Hogy a 2021-ben érkező Batman felnő-e a feladathoz, az erősen múlik Matt Reeves rendezőn is.

A hírek szerint Reeves egészen más jellegű moziban gondolkozik, mint az eddig látottak. Erről már korábban is lehetett hallani, mivel elég korán kiderült, hogy ezúttal a látványos akciók helyett a nyomozásé lesz inkább a főszerep. De az operatőri feladatokat ellátó Greig Fraser legutóbbi nyilatkozataiból más érdekességek is kiderültek.

Alfred mindig is egy megkerülhetetlen kulcsfigurája volt a Batman-univerzumnak. Mégis az eddig elkészült filmekben sosem kapott igazán kiemelt figyelmet. Ezen is változtatni fog Matt Reeves, ugyanis az ő filmje jó részt Bruce Wayne és Alfred kapcsolatáról is szólni fog. Kettejük viszonya cseppet sem egyszerű, hiszen az alapvetően inasként tevékenykedő Alfred hamar egyfajta apafigurává lépett elő, miután Bruce szülei meghaltak. Ő áll a legközelebb az álarcos bűnüldözőhöz, ő az egyetlen, aki ismeri minden titkát és gyakran ő az utolsó összekötőkapocs a való világ és Bruce között.

Mindenképpen érdekes lesz látni egy olyan Batman-mozit, amelyben Alfred nem csak egy mellékszereplő lesz, hanem valódi központi figura. A film egyébként Batman bűnüldözői karrierjének első éveit dolgozza fel, és olyan gonosztevőkkel állítja szembe hősünket, mint a Pingvin, a Macskanő, Rébusz vagy épp Carmine Falcone.