Fegyveres rablás során lelőtték PnB Rockot, mindössze 30 éves voltA kép forrása: Youtube

A rappert egy fegyveres rablás során lőtték le hétfő délután Dél-Los Angelesben, miközben a Roscoe's Chicken and Waffles étteremben vacsorázott.

A lövöldözés délután 1 óra körül történt, miközben PnB a barátnőjével, Steph Sibounheuanggal ebédelt, aki a támadás előtt pár perccel posztolt egy fotót az ételéről. Egy szemtanú azt állította, hogy a rablás során az ismeretlen lövöldöző állítólag elvitte PnB ékszereit, mielőtt elmenekült a helyszínről.

"Ez egy rendkívüli bűncselekmény, és tragikus, hogy két ember eljön enni és élvezni az ételt, és kirabolják őket, miközben egy étteremben vendégeskednek" - mondta Kelly Muniz, a Los Angeles-i rendőrség kapitánya egy közleményben. PnB-t kórházba szállították, és 14 óra körül halottnak nyilvánították.

A Roscoe Instagram-oldalán a következőket írták: "Mélyen elszomorít minket Rakim Hasheem Allen (más néven PnB Rock) halála, aki hihetetlen művész volt (...). Halála hatalmas veszteséget jelent mindannyiunk számára. Őszinte részvétünk, gondolataink és imáink az Allen családhoz szólnak ezekben a nehéz időkben. Munkatársaink és vendégeink biztonsága a legfontosabb számunkra. A lehető legnagyobb biztonságban tartottuk és tartjuk a jövőben is az éttermünket."

PnB Rock két dala is felcsendült a Halálos iramban 8 (Gang Up, Horses), de a Riverdale-ben is hallhattuk a Cross Me című dalát, színészként pedig a 2022-es Fatally Flawless című drámában mutatkozott be.