Gérard Depardieu-t szexuális erőszakkal vádolják

A hetvenéves francia színészt, Gérard Depardieu-t a napokban vádoltak meg szexuális erőszakkal egy 22 éves francia nő, aki az értesülések szerint szakmai tanácsokat szeretett volna kérni a színésztől. Depardieu kora ellenére egyáltalán nem él visszavonult és nyugdíjas életet, jelenleg is számos produkcióban szerepel, illetve sorban állnak készülő, hamarosan megjelenő filmjei – és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a huszadik század második felének egyik legfontosabb francia színésze és karaktere.

Az anonimitását még őrző nő színésznőként és táncosnőként dolgozik, és ki szerette volna kérni a színész véleményét, ám állítása szerint a találkozók nem maradtak meg a szakmai mederben – így a színész saját otthonában augusztus 7-és és 13-án is erőszakoskodott vele. A nő feljelentést tett, az ügyben jelenleg a párizsi rendőrség nyomoz.

Herve Termime, az színész ügyvédje felháborítónak tartja az esetet, és bízik benne, hogy a színészt hamarosan tisztázzák, és ártatlanságát bebizonyítják. Depardieu természetesen tagadja a vádakat.

A színész legutóbb akkor keveredett egy kisebb botrányba, amikor 2011-ben nyilvánosan, egy repülő folyosóján, a többi utas szeme láttára könnyített magán, miután szóltak neki, hogy csak felszállás után használhatja a mosdót. Édouard Baer színész azzal védte kollégáját, hogy prosztata-problémákkal küzd, és megalázó volt az eset számára is, illetve felajánlotta, hogy feltakarít.