Gondnokság alá helyezte családja Alain Delon színészt, mivel aggódnak egészségi állapota és jóléte miatt.

Bár a jogi védelmet elrendelő határozat szerinte a döntés nincs kihatással Delon mindennapi életére, ugyanakkor megakadályozza, hogy szabadon dönthessen bármilyen vagyontárgya értékesítése felől. A jogi védelmi határozat a Delon legidősebb fia, Anthony, akit Francine Canovas francia modell, valamint lánya és fia, Anouchka és Alain-Fabien, akiket Rosalie van Breemen holland modell és televíziós műsorvezető nevelt el, közötti nyilvános vita következményeként született.

A Delon egészségével és jövőjével kapcsolatos ellentétek még tavaly januárban kerültek nyilvánosságra, akkor a színész fia, Anthony a Paris Matchnak adott interjúban jegyezte meg, hogy tart attól, hogy 2023-ban lesz édesapja utolsó karácsonya.

Köztudott, hogy Alain Delon egészségi állapota 2019-es agyvérzése óta jelentősen megromlott, Anthony húgát, Anouchkát nyilvánosan kérte számon, amiért őt és a bátyját nem tájékoztatta arról a kognitív tesztsorozatról, amelyet Delon 2019 és 2022 között egy svájci klinikán végzett, és amely kognitív leépülést mutatott ki.

A jogi védelem elrendelésében az áll, hogy Delon gyermekei közötti nézeteltérés miatt szükség volt egy "semleges és pártatlan" felnőttek védelmét ellátó igazságügyi képviselő kijelölésére, aki a színész segítségére lesz.

“Ha ez segíthet tisztázni a dolgokat, és megakadályozza, hogy az ügyvédek úgy beszéljenek apám betegségéről, hogy még csak bele sem néztek az aktákba, akkor ez az orvosi vita egyszer s mindenkorra véget ér” - nyilatkozta Anthony Delon a Europe 1 rádiónak a döntéssel kapcsolatban.