Gyilkosság áldozata lett Thomas Jefferson Byrd

Szomorú hír rázta meg Hollywoodot hétfőn, mikor kiderült, hogy hétvégén gyilkosság áldozata lett Thomas Jefferson Byrd. A színész halálának körülményeit még vizsgálják, de minden jel gyilkosságra utal. A hírre Spike Lee rendező és Viola Davis is a közösségi médiában reagált.

Thomas Jefferson Byrd művészeti iskolába járt, ahol táncolni tanult. Így vezetett az útja a színházak világába, ahol aztán olyan darabokban szerepelt, mint a Hamlet, a Spunk, a Two Trains Running vagy a Ma Rainey’s Black Bottom. Utóbbiért Tony-díjra is jelölték.

A filmek világa felé a ’90-es évek közepén fordult, ekkor kezdett együtt dolgozni Spike Lee-vel, akivel összesen nyolc filmet készítettek együtt. Ezek között olyanokat találunk, mint a Nepperek (ez volt az első közös filmjük), az Afro TV, a Chi-Raq vagy a Nola Darling.

Spike Lee a színész halálának hírére a közösségi médiában reagált, ahol megosztott egy képet, amelyen Thomas Jefferson Byrd a Nepperek egyik jelenetében látható. A kép mellé leírta, mennyire megrázta a hír, mert nagyon közeli barátok voltak, és együttérzését küldte a családja felé. Hasonlóképp reagált egykori színésztársa, Viola Davis is, aki kiemelte, mennyire jó volt vele együtt dolgozni. Ő is ölelését küldte a családnak.

Thomas Jefferson Byrd halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok, az atlantai rendőrsége vasárnap hajnalban érkezett bejelentés egy lövöldözésről. A kiérkező járőr már a földön fekve találta a mozdulatlan színészt, akinek a hátán több lőtt seb is látható volt. A halál beálltát végül a kiérkező mentősök állapították meg. A rendőrség nyomozást indított gyilkosság gyanújával. Thomas Jefferson Byrd hetven éves volt.