80 Perry Mason  (2020)

Az HBO remekül nyúlt hozzá egy klasszikus alakhoz, akit egy másik stúdió korábban ügyesen felépített már. Ő Perry Mason, aki eredetileg a ’80-as és ’90-es években szerepelt a TV-k képernyőjén, akkor még Raymond Burr alakításában. Az HBO az ő eredettörténetét alkotta meg egy eredetileg egy évadosra tervezett minisorozatban. De van egy jó hírünk.

Francesco Orsi, az HBO egyik vezetője nemrégiben egy interjúban jelentette be, hogy az előzetes tervekkel ellentétben mégis elkészül a második évad. Részletek egyelőre nem ismertek, de immár biztosra vehetik a rajongók, hogy tovább élvezhetik majd a ’30-as évek Amerikájában játszódó történetet.

Erről egyébként nemrégiben a főszereplőt alakító Matthew Rhys is nyilatkozott, aki akkor sejtelmesen csak annyit mondott, hogy előzetes egyeztetések már voltak közte és a stúdió között, de még minden képlékeny.

A Perry Mason története az 1930-as évek Amerikájában, azon belül is Los Angelesben játszódik. Bár az ország épp története legnagyobb gazdasági válságát éli, ebből Los Angelesben alig éreznek valamit. A várost azonban egy gyerekrablási ügy rázza meg, Perry Mason magánnyomozóként viszont mindent megtesz, hogy az ügy végére járjon. Csakhogy Mason lelkét az első világháborúban átélt borzalmak alaposan megtépázták, ez pedig visszaköszön a mindennapokban is.

Hogy a második évad mikor kerülhet a HBO Go műsorára, arról egyelőre nincs hír, ahogy arról sem, hogy miként tervezik folytatni az eredetileg csak egy évadosnak szánt történetet.