Hugh Jackman (galériánban) több mint két évtizeden át játszotta Rozsomák szerepét, de a karakterre jellemző morgás megviselte a színész hangját.

Jackman a BBC Front Row című műsorában korábban elárulta, hogy a Rozsomák szerepének eljátszása maradandó károsodást okozott a hangszálaiban.

"A Rozsomák miatt némi kárt tettem a hangomban. A falsettóm már nem olyan erős, mint régen, és ezt közvetlenül a morgásnak és az üvöltözésnek tulajdonítom" - mondta Jackman. "Az énektanárom a drámaiskolában elborzadt volna néhány dologtól, amit [Rozsomákként] csináltam".

Jackman így folytatta: "Megtanultunk egy technikát [az iskolában], hogyan kell kiabálni és ordítani anélkül, hogy tönkretennénk a hangunkat. Azonban a szerepben üvöltöztem és kiabáltam, és olyan dolgokat csináltam, amelyek szerintem kárt tettek a hangomban. Dolgozom rajta. Egy énektanárral dolgozom, és igyekszem nem bántani magam. Minden szerepemre nagy energiát fektetek a felkészülésre mind fizikálisan, mind az éneklést illetően."

A színész hamarosan ismét Rozsomákot fogja alakítani, ugyanis júliusban jön a mozikba a Deadpool 3 forgatása, melyhez épp a közelmúltban futott be az első előzetes.

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»