89 Rocky  (1976)

A sportfilmes történelem egyik legnagyobb mérföldköve kétségtelenül az 1976-os Rocky volt. Ez a film nem csak azért vált örök klasszikussá, mert önmagában is egy nagyszerű sztori, hanem azért is, mert megalapozta Sylvester Stallone későbbi teljes pályafutását, illetve nem mellesleg Oscar-díjat is nyert. Mindennek már negyvennégy éve, a színészlegenda pedig egy érdekes képpel emlékezett meg róla a napokban.

A képen ő látható, amint a Rocky forgatókönyvén dolgozik. Aki esetleg nem tudta volna, Sylvester Stallone nem csak a főszereplője volt a filmnek, de egyben producere, rendezője és forgatókönyvírója is. Mondhatjuk, hogy teljes egészében az ő gyermeke volt a projekt.

A képen Sylvester Stallone mellett egy másik ismerős „arc” is látható. Ő Butkus, a bullmasztiff, akit az első két Rocky filmben láthattunk. Ő a valóságban is a színész kutyája volt, akin sokkal több múlott, mint hinnénk! Ha ő nincs, talán sosem készül el a film, mi pedig sosem ismerjük meg Sylvester Stallone nevét!

Történt ugyanis, hogy az akkor még messze nem felkapott sztárként ünnepelt színész kénytelen volt nehéz lépésre elszánni magát. Mivel a forgatókönyv írása közben lényegében elfogyott a pénze, kénytelen volt eladni Butkust. Az érte kapott pénzből tudta tovább finanszírozni magát és a filmes ötletét. Utóbbi végül szerencsére érdeklődő fülekre talált Hollywoodban, és miután egymás tenyerébe csaptak a felek, Sylvester Stallone azonnal vonatra szállt és hazahozta a kutyát Philadelphiából.

Ma már talán elképzelni is nehéz, de egykor ennyire hajszálon múlt, hogy a ma már Rambóként, John Spartanként vagy épp Rocky Balboaként bizonyított sztárból az lett, aki.