Bár a Bosszúállók: Végjáték már bő két évvel ezelőtt a mozikba került, a rajongók egy részét továbbra sem hagyja nyugodni a lezárásban látott egyik legmegrázóbb jelenet megoldása.

Történetesen Tony Stark haláláról van szó, amely talán a legdöbbenetesebb fordulatot is hozta a teljes Végtelen sagában. A jelenetben Vasembernek az utolsó pillanatban sikerül megszereznie a köveket Thanostól, hogy végül egy csettintéssel elpusztíthassa az őrült titánt és seregét.

A kövek használata során azonban olyan erejű energia szabadul fel, amely könnyedén elpusztítja magát a használót is, így Tony saját magával is végzett. A Marvel kedvenc szuperhősét nem könnyű elengedni, így több elmélet is született arra, hogy miként is lehetett volna mégiscsak másképp megoldani a helyzetet.

Az elgondolás alapjául A galaxis őrzői lezárása szolgál, amikor Quil és csapata együtt ragadják meg a Hatalom Kövét. Quillről a későbbiekben kiderült, hogy részben az Égiektől származik, amely magyarázatul szolgál arra, miért nem pusztította el őt azonnal a kő energiája.

Doctor Strange a Végtelen háborúban elárulta, hogy a több milliárd alternatív idősíkban csupán egyetlen egyben sikerült győzniük Thanos felett, így kérdéses maradt, hogy végül miért is nem merült fel lehetőségként, hogy Quill mellett Thor és Hulk egyszerre használják a köveket.