J.K. Rowling perrel fenyegeti a Harry Potter-rajongóját

J. K. Rowling perrel fenyegetett meg egy Harry Potter-rajongót, miután az illető valótlanságokat posztolt az írónő családjáról, nagy eséllyel annak transzneműeket érintő nézetei miatti "bosszúból".

"Az ellenem folytatott bosszúhadjáratuk járulékos károkat okoz ártatlan embereknek. Ha a jogi lépések az egyetlen módja annak, hogy megvédjem őket, megteszem". - nyilatkozta az írónő.

"Olyan embereket vesztek célba, akiknek semmi közük hozzám, akik nem a rokonaim. Biztosan tudod, hogy mit csinálsz, de mégis kitartasz. Utáljatok, amennyire csak akartok, de a tetteitek valós következményekkel járnak olyan emberek számára, akiket nem is ismerek". - tette hozzá Rowling.

Rowling végül azt mondta, kénytelen lesz jogi lépéseket tenni, ha a Wizarding News nem távolítja el a valótlan X (korábban Twitter) üzeneteket, amelyekben azt állítják, hogy az írónőnek van egy elhidegült lánya és unokája...

"Ez minden szempontból valótlan, ahogy azt gyanítom, már ők is tudják. A gyerekeimről hazudni új mélypont, még ennek a honlapnak a földalatti mércéjéhez képest is" - írta Rowling a korábban Twitter néven ismert oldalon.

A Wizarding News nevű X-fiók, amelynek több mint 37 000 követője van, a jelek szerint képeket tett közzé arról a személyről, akiről azt állította, hogy Rowling rokona. Később azonban törölték a posztot. Az X fiók tulajdonosa határozottan kritizálja Rowling identitással kapcsolatos nézeteit és úgy jellemzi őt, mint "szűklátókörű bigottat, aki minden lehetséges alkalommal elszántan becsmérli a transz embereket".