Johnn Depp pert veszített, feleségverőnek titulálták

Az elmúlt években Johnny Depp és egykori felesége, Amber Heard válásától, pontosabban az a körül kirobbant egyre dagadó botránytól volt hangos a világsajtó. A színész és a színésznő egymásra kontrázva dobálják a sarat, pereskednek és keresik a módját, hogy úgy feketítsék be a másikat, hogy azzal a saját karrierjüknek és megítélésüknek ne ártsanak. Az ügy hol az egyik, hol a másik fél számára festett jobban.

Amellett, hogy a két híresség egymással pereskedik, Johnny Depp 2018-ban a The Sun magazint is beperelte becsületsértésért. Az újságban ugyanis megjelent egy cikk, amelyben azt támadják, hogy J. K. Rowling Johnny Deppel képzeli el az új filmjét, holott a színész egyértelműen verte a feleségét, Amber Heardet. És ezt bizonyítani is tudják.

A színész tehát beperelte az újságot, az ügyet pedig idén nyáron heteken keresztül tárgyalta a londoni felsőbíróság és Justice Nicol bíró. Az eredményt viszont csak most hozták nyilvánosságra: Johnny Depp elveszítette a pert, mert a bíró egyértelműen bizonyítottnak találta az újság állításait.

Összesen 14 incidensből 12-t találtak bizonyítottnak, ezek alapján pedig Justice Nicol bíró kijelentette, hogy meglátása szerint Johnny Depp igenis bántalmazta a feleségét, vagyis a The Sun állítása e tekintetben igaznak bizonyult. Ezért a színész keresetét elutasította.

Az újság képviselői üdvözölték az ítéletet és köszöntetet mondtak az igazságszolgáltatásnak, illetve Amber Heardnek sok erőt kívántak a további küzdelemhez. Hozzátették, az újság immár húsz éve nyíltan kiáll a családon belüli erőszak elleni küzdelem mellett.

Johnny Depp jogi képviselője viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy véleménye szerint a bíróság egyoldalúan foglalkozott az üggyel, és számos olyan bizonyítékot nem vett figyelembe, amelyek épp Amber Heard állításait cáfolják. Ezek felett elsiklottak, így jutottak arra a döntésre, hogy Johnny Depp valóban verte a feleségét.