Jessica Chastain két középső ujját felmutatva fejezte ki véleményét a július 4. utáni Moe v. Wade-üggyel kapcsolatban.

Az Oscar-díjas színésznő egy július negyedikei Twitter-bejegyzésben tette ezt a gesztust, miután a Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette a nők reproduktív egészségét érintő, mérföldkőnek számító Roe kontra Wade ügyet.

“‘Boldog "függetlenség’ napot kívánok magamnak és a reproduktív jogoknak” - írja Chastain a bejegyzésben. Természetesen nem Chastain volt az egyetlen híresség, aki felszólalt a döntés ellen. Anne Hathaway az ELLE France címlapfotózásán készült Instagram-fotóhoz a következőket írta: "Olyan szép volt ezt a sztorit forgatni egy olyan országban, ahol tiszteletben tartják a reproduktív jogokat xx".

“Visszatekintve ennek a szeretett filmnek a fotóira, amely oly sokak életét és karrierjét alakította - köztük az enyémet is -, megdöbbentő, hogy a film fiatal női szereplői egy olyan országban építették az életüket és karrierjüket, amely tiszteletben tartja a reproduktív egészségük feletti választás jogát” - írta Anne Hathaway Az ördög Pradát visel megjelenésének tizenhatodik évfordulója kapcsán.